MET GROENGAS LACH JE IEDEREEN UIT

Bij Fiat zijn we al jaren overtuigd van de voordelen van het rijden op Groengas in vergelijking met traditionele brandstoffen. Lees nu zelf waarom je met Groengas iedereen uitlacht:

DE PRESTATIES

Met een Groengas auto hoef je geen enkele concessie te doen aan comfort, laadvermogen of betrouwbaarheid in vergelijking tot auto's die op traditionele brandstof rijden.

 

KOPPOSITIE IN SCHOON

Fiat behoort terecht bij de kopgroep van schone Europese automerken. We hebben een schat aan ervaring op het gebied van Groengas en hebben sinds 1997 ruim 550.000 auto's op aardgas verkocht. Dat maakt Fiat, al zes jaar op rij, een van de schoonste auto's van Europa.

 

BEST GREEN ENGINE OF THE YEAR 2013

De innovatieve TwinAir Turbo CNG-motor ontvangt de titel: 'Best Green Engine of the Year 2013'. Deze verkiezing bestaat nu vijftien jaar en is één van de belangrijkste evenementen op de autokalender waar alle belangrijke autofabrikanten aan deelnemen. De jury bestaat uit 76 journalisten uit 36 verschillende landen die hun waardering uiten voor de kwaliteiten van de hightech TwinAir Turbo CNG-motor die dynamisch rijplezier combineert met een laag brandstofverbruik* en lage CO2 -uitstoot. De Fiat Panda TwinAir Turbo CNG-motor (86 CO2 g/km) één van de milieuvriendelijkste auto's en levert met het lage verbruik van gemiddeld 4 kg gas per 100 kilometer een grote besparing op de brandstofkosten*.

* De verbruikscijfers zijn gemeten volgens een Europese testmethode. De testmethode heeft niet tot doel het praktijkverbruik nauwkeurig weer te geven. Het praktijkverbruik kan daarmee afwijken. Het daadwerkelijk verbruik van uw auto hangt ook sterk af van uw rijgedrag. Wij adviseren gebruik te maken van Fiat Eco Drive, te downloaden op www.fiat.com/ecodrive en Het Nieuwe Rijden via www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. Let op: waarden brandstof CNG op basis van Italiaans H-Gas. In Nederland tankt u L-gas met een lager methaangehalte. Dit heeft een evenredig hoger verbruik tot gevolg. Methaangehalte varieert; verschil bedraagt gemiddeld 15%.

 
 

FINANCIEEL

Het rijden in een Fiat Groengas auto levert je een aantal financiële besparingen op.

  • De BPM voor aardgas is gelijkgesteld aan het benzinemodel.
  • Je hebt ongeveer 50% voordeel ten opzichte van de benzineprijs.
  • Groengas tank je in kilo's: gemiddeld betaal je voor een volle tank tussen de
    € 12,- en € 25,-. Dit is afhankelijk van het model.
  • Woon je in de regio Haaglanden*, dan krijg je als particulier nu tot wel € 3.000,- overheidssubsidie per auto (voor zakelijk rijders geldt een
    subsidiebedrag van € 4.250,-).
  • Mocht je als particulier gebruik maken van de sloopregeling, dan kan je voordeel oplopen tot wel € 6.000,- (Den Haag).


Wil je meer informatie over deze regeling? Klik hier
Wil je exact weten hoeveel subsidie je op uw auto krijgt? Ga dan naar je dealer.

* De regio Haaglanden omvat de volgende gemeentes: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland, Zoetermeer.

 

AF-FABRIEK

Alle Fiat modellen op Groengas worden af-fabriek geleverd. Dit betekent dat de tanks onder de auto worden gemonteerd en dus in het design zijn meegenomen, waardoor de tanks geen kofferruimte in beslag nemen. Voor alle Fiat modellen op Groengas geldt de Fiat fabrieksgarantie.

 

HET MILIEU

Ten opzichte van traditionele brandstoffen levert Groengas een bijzondere lage CO2-uitstoot en dus een betere luchtkwaliteit (vrijwel geen fijnstof en NOx). Ten opzichte van aardgas heeft het bovendien het voordeel dat het wordt geproduceerd uit biogas. Dit reduceert de CO2 emissies met minimaal 73%. Qua belasting wordt er bij Groengas gekeken naar well to wheel. Dit wordt niet alleen gebaseerd op de uitstoot van de auto, maar ook op hoe de energie gewonnen wordt en hoe milieubelastend het afbreken van de auto is. Iets wat bij Groengas auto's uitermate positief uitvalt en je dus veel belastingvoordeel oplevert.