DE TOEKOMST LIGT IN DE RUIMTE

Niet de ruimte van het heelal, maar een ruimte die speciaal is afgestemd op alles wat je nodig hebt, gebouwd op basis van innovatieve technologie en veiligheidsconcepten. De 500L is een auto die dat allemaal in zich heeft. Een auto die alles aankan, die klaar is voor de toekomst.

KLAAR OM OP WEG TE GAAN

Met het Uconnect™-multimediasysteem kun je alle audio- en telefoniefuncties van je auto bedienen. Via het kleurentouchscreen kun je bellen, afstemmen op analoge of digitale radiostations (DAB) of muziekbestanden beluisteren op externe apparaten zoals een mp3-speler, iPod of smartphone die zijn aangesloten via de USB- of Aux-ingang.

Naast Uconnect™ 5” Radio LIVE kun je ook kiezen voor Uconnect™ 5” Radio Nav LIVE met 5 scherm en TomTom®-navigatiesysteem, de ideale co-piloot die er met praktische navigatiefuncties voor zorgt dat je altijd vlot op je bestemming komt.

Met de Uconnect™ LIVE-app kun je het Uconnect™-systeem van je 500L integreren met je smartphone, waarna je vanaf het touchscreen op het dashboard direct toegang hebt tot de meer dan 100.000 webradiostations van TuneIn, de miljoenen songs op Deezer, het laatste wereldnieuws van Reuters en de tweets van iedereen die je volgt op Twitter. TomTom® LIVE biedt je via de Uconnect™-navigatiefunctie actuele informatie over onder andere het weer, files en snelheidscontroles, terwijl je met eco:Drive™ je rijstijl kunt verbeteren om brandstof te besparen en de CO2-emissie te beperken. Via my:Car heb je alle informatie over je 500L ook beschikbaar op je smartphone: zo kun je op afstand nagaan of moet tanken, of het tijd is voor een beurt en zelfs waar je 'm hebt geparkeerd!


ONTDEK UCONNECT™

Fiat 500L living autoradio

EINDELIJK EEN SYSTEEM DAT JE BEGRIJPT!

Via het 5-inch kleurentouchscreen kun je snel en gemakkelijk alle audio- en telefoniefuncties van het systeem bedienen, plus eventuele aangesloten externe apparaten zoals een mp3-speler, iPod of smartphone. En dankzij de Bluetooth®-technologie kun je bellen en sms'jes laten voorlezen zonder je handen van het stuur te hoeven nemen (mits je smartphone wordt ondersteund). De radio/cd-speler biedt naast analoge radio-ontvangst ook storingsvrije ontvangst van digitale radio-uitzendingen (DAB) en ondersteunt audiostreaming voor het beluisteren van muziekbestanden of webradio rechtstreeks vanaf je smartphone.

WORD OOK EEN ECO:DRIVER

Wil jij ook zuiniger en goedkoper rijden? Dat kan met de 500L, dankzij Fiats innovatieve eco:Drive LIVE-app. De in het Uconnect™ 5” Radio LIVE-systeem geïntegreerde eco:Drive-sofware analyseert in realtime je rijstijl en beoordeelt die met een score, de eco:Index. Aan de hand van praktische tips op het scherm kun je die score verbeteren, waarbij de software je vorderingen bijhoudt. En als je klaar bent voor nieuwe uitdagingen, kun je je aanmelden op eco:Ville. Daar kun je je eco:Index vergelijken met die van andere eco:Drivers en je resultaten delen op Facebook en Twitter.

Fiat 500L living ecodrive
Fiat 500L living audiosysteem

MUZIEKSTUDIO

Op het audiosysteem van de 500L kun je via Bluetooth®, de USB-aansluiting of de Aux-ingang een mp3-speler, je smartphone of een USB-stick aansluiten, waarna je via het touchscreen of met de bedieningstoetsen op het stuurwiel gemakkelijk de playlists of tracks kunt selecteren die je wilt beluisteren. Dankzij een geavanceerd equalizer-algoritme staat het nieuwe premium HiFi-systeem dat is ontwikkeld in samenwerking met Beats Audio daarbij garant voor een sublieme geluidsweergave met een kristalheldere sound. Door middel van zes luidsprekers in de voor- en achterportieren, een subwoofer in de bagageruimte en een digitale achtkanaalsversterker levert de installatie een vermogen van maximaal 520 watt.

BETER BESCHERMD DAN OOIT

De standaarduitrusting omvat een breed pakket geavanceerde voorzieningen voor de actieve en passieve veiligheid. Zoals zes airbag, ABS met B.A.S.(hydraulische remassistentie) en een ESC-systeem. Dit elektronische stabiliteitscontrolesysteem voorkomt niet alleen dat de auto in een slip raakt bij een plotselinge uitwijkmanoeuvre, maar omvat ook een hele reeks andere veiligheidsverhogende functies, waaronder ASR/MSR om het doorslippen van de aangedreven wielen bij fel accelereren of sterk afremmen op de motor tegen te gaan, Hill Holder om het wegrijden tegen een heuvel op te vergemakkelijken, DST (Dynamic Steering Torque) om de bestuurder in moeilijke situaties te helpen de juiste stuurbewegingen uit te voeren, en ERM, een elektronische regelsysteem om in extreme situaties over de kop slaan van de auto te voorkomen. Voor extra veiligheid in het drukke stadsverkeer kan de 500L optioneel worden uitgerust met City Brake Control, een voorziening die de aanwezigheid van andere voertuigen of obstakels detecteert en automatisch de remmen bedient om een aanrijding te verhinderen of de gevolgen daarvan te verminderen.