500L Beats Edition en nieuwe 500L modelreeks 2014

woensdag 19 februari 2014

Nieuwe uitbreiding van de nog altijd groeiende 500 familie:
500L Beats Edition en nieuwe 500L modelreeks 2014      

Debuut van de nieuwe speciale serie 500L Beats Edition: mengeling van toptechnologie en grootstedelijke uitstraling.
• De nieuwe modelreeks van de Fiat 500L voor 2014: rationeler aanbod en nieuwe aankleding, zoals het fonkelnieuwe Venezia Blu, nieuwe stoffen/lederen bekleding en nieuwe opties.
• Nieuwe 120 pk motorversies voor de 500L: de 1.6 MultiJet II turbodiesel, spreekwoordelijk voor efficiency en prestaties, met een compacte turbolader met variabele geometrie, ontwikkeld door Honeywell; de 1.4 T-Jet benzinemotor, betrouwbaar en kampioen in lage exploitatiekosten.
• De exclusieve Mopar accessoires voor de nieuwe versies en betrouwbare kwaliteit van garantie, service en onderhoud, aangeboden door Mopar Vehicle Protection.
• In 2013 stegen de verkopen van de 500 L modelreeks in Europa binnen een paar maanden naar een absolute toppositie binnen dit segment, met een marktaandeel van 17.2%. Bovendien was de 500L segmentleider in Italië met een marktaandeel van 40.9%, terwijl hij ook nog eens de best verkopende auto was in middenklasse modellen met een dieselmotor.
 
Fiat presenteert de nieuwe speciale serie van de 500L Beats Edition en de nieuwe Fiat 500L modelreeks voor 2014, waarmee het aanbod gerationaliseerd wordt met nieuwe kleuren, nieuwe interieurs en nieuwe opties voor de nieuwe gezinsleden van de 500 familie. Verder beleeft de aanvang van 2014 de bevestiging van de nieuwe 120 pk 1.6 MultiJet II en 120 pk 1.4 T-Jet motoren voor de 500L.
 
De belangrijkste ontwikkelingen consolideren met zekerheid het succes van de 500 modelreeks – de 500L, 500L Trekking en 500L Living modellen – die in Europa in 2013 stijgende verkopen zagen, binnen enkele maanden uitmondend  in de hoogste plaats op de verkooplijsten in dit segment, met een marktaandeel van 17.2%. Bovendien was het in Italië marktleider binnen zijn segment met een aandeel van 40.9%, terwijl hij ook nog eens de best verkopende auto was in de middenklasse van modellen met een dieselmotor.
 
Fiat 500L Beats Edition
Als deze speciale serie van de iconische 500 spreekwoordelijk is voor ‘fashion’, start die van de 500L vanuit de wereld van technologie die, volgens Fiat, altijd geraffineerd van inhoud moet zijn maar ook gemakkelijk in het gebruik om zo het leven van alledag eenvoudiger en fijner te maken.
De Fiat 500L Beats Edition is voorzien van een soundsysteem dat een revolutie vormt in de manier waarop in een auto muziek kan worden beleefd. De legendarische artiest en muziekproducent Dr. Dre en topman en producent Jimmy Iovine van Interscope Geffen A&M Records hebben samengewerkt met geluidsexperts van de Fiat Group aan de ontwikkeling en de calibratie van het geluidssysteem, dat vorig jaar voor de allereerste keer in de 500L gemonteerd werd. Het resultaat is een systeem, dat een luisterervaring biedt met werkelijk premium geluidskwaliteit, die alleen door muziekexperts als Dr. Dre en Iovine verwezenlijkt kan worden.
 
Aan de buitenkant wordt de Fiat 500L Beats Edition gekarakteriseerd door de verfijnde two-tone grijs/zwarte kleur  – mat of glanzend – met rode en matverchroomde elementen, die de auto een moderne, grootstedelijke uitstraling geven. Dezelfde stijl treffen we binnen aan, in het bijzonder in de beschaafde ‘totaal zwarte’ uitvoering en de nieuwe stoffen en eco-lederen zwarte afwerking met rode stiksels.
 
De nieuwe speciale serie 500L Beats Edition is vanaf 1 maart 2014 te bestellen vanaf
€ 25.295,- voor de TwinAir Turbo 105 en € 28.595,- voor de 1.4 T-Jet 120.
 
De nieuwe modelreeks Fiat 500L voor 2014
De 500L modelreeks krijgt voor de lancering van de nieuwe Fiat 500L Beats Edition en de nieuwe 120 pk motorenversies een update, hetgeen resulteert in een rationeler aanbod met bijvoorbeeld enkele belangrijke nieuwe productkenmerken als de fonkelnieuwe metallic carrosseriekleur Venezia Blu en de nieuwe stoffen en lederen interieurs, maar ook nieuwe optionele pakketten die steeds meer voordelen kennen voor de nieuwe leden van de  500 familie.
Afhankelijk van de verkoopmarkt bestaat de nieuwe modelreeks van de Fiat 500L voor 2014 uit vier uitvoeringen (Pop, Easy, Lounge en Trekking) en de speciale serie 500L Beats Edition. Bovendien zijn er talloze opties en accessoires leverbaar die, en dat is heel gemakkelijk en voordelig voor de kopers, in specifieke pakketten samengevat worden. Zoals het ‘Easy Pack, ‘Lounge Pack’ en ‘Trekking Pack’.
 
Nieuwe 120 pk motorversies voor de 500L reeks
Om zijn leidende rol in zijn segment te behouden profiteert de 500L-reeks ook van twee nieuwe motoren, de 1.6 MultiJet II turbodiesel en de 1.4 T-Jet benzinemotor. Dat geldt dus voor de complete reeks, inclusief de 500L Trekking en 500L Living modellen.
 
De twee krachtbronnen, allebei met turbo en beide met 120 pk – een marktsegment dat 16% van de verkopen in Europa voor zijn rekening neemt – maken gebruik van dezelfde vooraanstaande karakteristieken: prestaties wanneer dat erop aankomt, fijne rijkwaliteiten in alle situaties en beperkt brandstofverbruik  en geringe emissies.
 
De 1.6 MultiJet II 120 pk is een high-performance krachtbron die zuinig is, ideaal voor langere trips, maar bovendien Euro 6 type-goedgekeurd. Het geheim schuilt in de effectieve combinatie van geavanceerde vindingen in de motor met Fiats eigen MultiJet II technologie. De nieuwe krachtbron, uitgerust met een turbolader met variabele geometrie, ontwikkeld door Honeywell, garandeert eersteklas prestaties, zoals blijkt uit het maximale vermogen van 120 pk bij 3,750 rpm, een maximum koppel van 320 Nm bij 1,750 rpm, een topsnelheid van 189 km/u, een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 10.7 seconden en een gecombineerde brandstofconsumptie van 4.6 l/100 km en CO2 emissies van 120 g/km.
 
Wanneer efficiency en prestaties de sleutelwoorden vormen bij de 1.6 MultiJet Turbo, wordt de 120 pk 1.4 T-Jet gekarakteriseerd door betrouwbaarheid, compacte afmetingen en een optimale balans tussen variabele en vaste kosten.
Met name de 1.4-liter motor is in het bijzonder een waardige vertegenwoordiger van het concept van ‘downsizing’, dankzij zijn geconsolideerde, betrouwbare technologische toepassingen als Fire en Turbo. Vandaag getuigen de ruim 500,000 Turbo-Fire motoren die in totaal geproduceerd zijn van het succes van de technologische keuze die destijds gemaakt is en een referentiepunt vormt in alle verkoopmarkten en in al zijn toepassingen. Met de Euro 6 typegoedkeuring levert de 1.4 T-Jet in de Fiat 500L een maximum koppel van 215 Nm bij een uitermate laag toerental van 2,500 rpm en dat stelt de 500L in staat tot in het oog springende prestaties: een maximum vermogen van 120 pk bij 5,000 rpm, een topsnelheid van 189 km/u, een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 10.2 s en gecombineerde consumptie van 6.9 l/100 km en CO2 emissies van 159 g/km.
 
Het is verrassend hoe de 1.6 MultiJet II 120 pk uitgerust kon worden met een kleine turbocharger met variabele geometrie van Honeywell. Honeywell is een leidende firma als fabrikant en vooraanstaand op het gebied van technologische ontwikkeling en maakt deel uit van de top 100 van Fortune; het voorziet in producten voor de luchtvaart, fabriceert besturingstechnologie voor huis en industrie, turboladers en high-performance materialen voor een uiteenlopend wereldwijd klantenbestand.
 
De Fiat 500L 1.4 T-Jet 120 heeft een vanafprijs van € 25.395,-, terwijl de Fiat 500L 1.6 MultiJet 120 vanaf € 28.545,- op kenteken staat. Beide uitvoeringen zijn per direct te bestellen. Er is al een Fiat 500L vanaf € 18.295,-.
 
Exclusieve Mopar producten
Maak uw auto uniek en sterk gepersonaliseerd met een uitgebreide reeks exclusieve accessoires van Mopar, hét merk voor service, klantenzorg, originele onderdelen en accessoires voor de merken van Fiat en Chrysler in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).
Daaronder zijn zeer bijzondere accessoires voor de nieuwe 500L Beats Edition, zoals de fonkelnieuwe matte omlijsting van de motorkap, de dorpelbekleding van polycarbonaat en de fluwelen matten met 500 logo. Bovendien is  ‘Mopar Vehicle Protection’ leverbaar voor de hele 500 familie. Dit exclusieve aanbod is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat het voertuig zijn hele leven lang goed onderhouden wordt bij erkende Europese garagebedrijven en dealers door hoog gekwalificeerd personeel en gespecialiseerde technici, die originele onderdelen gebruiken.
 
 
De 500L reeks voert de Europese verkooplijsten aan
In Europa stond de 500L modelreeks binnen enkele maanden aan de top van de verkooplijsten binnen zijn segment, met een marktaandeel van 17.2%. Sterker nog, hij is de aanvoerder binnen zijn segment in Italië, met een aandeel van 40.9%, en ook nog eens de best verkopende auto in zowel de middenklasse als bij de modellen met een dieselmotor.
 
Dit is een model dat kopers met allerlei smaken, verschillende culturen en behoeften voor zich wint omdat het onder alle omstandigheden functionaliteit biedt, maar ook binnenruimte, veelzijdigheid en nog wat meer: het is de enige auto in dit segment die een ‘500 qua inborst’ biedt, aangezien meer dan 40% van de kopers kiest voor de rijker aangeklede versies, met two-tone en uitrusting die typisch is voor auto’s uit het hogere segment. Maar dat is nog niet alles. De 500L Trekking, het meest ‘coole’ model in de hele reeks, maakt momenteel meer dan 15% van de totale verkopen uit.
 
De Fiat 500L is daarom een perfect voorbeeld om duidelijk te maken hoe de toekomst van de 500 familie er in dwarsdoorsnede uitziet: in feite voegt de 500L, wanneer de 500 gezien wordt als de ‘coole’ stadsauto-bij-uitstek, daar de functionaliteit aan toe die hem onverslaanbaar maakt in het leven van alledag, maar ook de prestaties en de inhoud biedt die nodig zijn voor nieuwe ervaringen buiten de stadsgrenzen.
 
De 500 familie is ook pionier voor een nieuw concept van individuele mobiliteit, zoals duidelijk wordt door de grootste vloot die in Italië gereserveerd is voor de gemeenschappelijke auto: meer dan 640 auto’s, 500’s en 500L’s, rijden elke dag in de straten van Milaan rond in het kader van het project Enjoy – het gemeenschappelijk rijden van een auto (ook wel bekend als auto delen) van het Italiaanse ENI in samenwerking met Fiat – met meer dan 26,000 geregistreerde deelnemers die, in een maand tijd al meer dan 35,000 ritten gemaakt hebben.
 
De nieuwe eigenschappen van de huidige nieuwe 500L modelreeks die vandaag aan de internationale pers gepresenteerd wordt, zal ongetwijfeld bijdragen aan de consolidatie van de weg die Fiat verscheidene jaren geleden insloeg naar globalisering, een weg die het afgelopen jaar een belangrijke mijlpaal bereikte. Ondanks de aanhoudende economische crisis in Europa, en in Italië in het bijzonder, behield het merk zijn positie met 573-duizend geregistreerde auto’s en een marktaandeel van 4.7%, een groei van 0.1 punt vergeleken met 2012. Dit is te danken aan de nieuwe mondiale benadering die op alle belangrijke Europese markten groei heeft laten zien: het verkoopvolume bijvoorbeeld nam met 9.5% toe in Frankrijk in 2013, met 20.2% in de UK en met 28.8% in Spanje.
 
Als we even over de cijfers en percentages heen kijken, was 2013 een belangrijke stap naar het ‘nieuwe Fiat’, en in het bijzonder de nieuwe internationale ontwikkelingsstrategie via twee modellen: de Fiat 500, icoon van emotie en van wat het merk wil zijn, en de Fiat Panda, spreekwoordelijk voor praktische bruikbaarheid, eenvoud en plezier. Dit resulteerde in de ‘500 en Panda families’, die in 2013 Fiat naar een onbetwist leidende positie voerden in het A-segment met een marktaandeel van meer dan 27% binnen Europa.
 
Een belangrijk resultaat, deels behaald door het voortreffelijke commerciële succes van de nieuwe Panda, die – in het eerste volledige jaar sinds de update van de reeks – de best verkopende auto is in Italië voor het tweede achtereenvolgende jaar en bovendien tweede is binnen zijn segment in Europa, net na de Fiat 500. Dit is te danken aan de meest uitgebreide en diverse modelreeks in deze categorie: het is de enige stadsauto, die ook met vierwielaandrijving leverbaar is; de enige met het City Brake Control veiligheidsysteem waarmee de prestigieuze ‘Euro NCAP Advance award’ binnengehaald werd; tenslotte is dit de enige met een reeks motoren die zich uitstrekt van een turbodiesel tot turbobenzine en CNG (de TwinAir Turbo CNG kreeg de titel ‘Best Green Engine van 2013’).

 

Nieuws dat hiermee verband houdt