Fiat op de autosalon van Genève

woensdag 25 februari 2015

De Fiat 500X is compleet nieuw, toch valt er in Genève alweer een noviteit te melden. Daar debuteert namelijk de versie met automatische versnellingsbak en dubbele koppeling. Deze zestraps transmissie zal worden gekoppeld aan de 1.4 MultiAir II 140 pk Euro 6 motor. Uitgerust met deze aandrijflijn staat hij dankzij het snelle schakelkarakter garant voor zowel rijcomfort als sportiviteit. Medio 2015 komt deze nieuwe uitvoering van de 500X beschikbaar.

500 Vintage '57
Fiat eert het legendarische origineel van de Fiat 500, ontworpen door Dante Giacosa, met de 500 Vintage '57. Stijlkenmerken van de originele 500 uit de jaren '50, '60 en '70 zijn terug te vinden op de herinterpretatie. De carrosserie in retro pastelblauw vormt een klassieke combinatie met onder meer het witte dak en witte spiegelkappen. Ook de 16-inch wielen doen sterk denken aan die toebehoorden aan het origineel.
Binnenin zet het vintage thema zich voort met het witte dashboard en beige bekleding van leer. De oplettende kijker ziet dat de 500 Vintage '57 voorzien is van Fiat-logo's uit dezelfde tijd. Eind april komt de Fiat 500 Vintage '57 naar Nederland. Hij komt beschikbaar met de de 1.2 viercilinder (69 pk), TwinAir 65, TwinAir 85 en TwinAir 105.

Panda K-Way
In Genève maakt het publiek voor het eerst kennis met de Panda K-Way. Deze kleurrijke nieuwe uitvoering is ontwikkeld in samenwerking met het Franse kledingmerk K-Way, dat bekend staat als dé producent van modieuze en waterdichte outdoorkleding. Er zijn maar liefst 20 exterieurcombinaties mogelijk. De Panda is te kiezen in de lakkleuren blauw, wit, zwart, rood, geel en oranje, terwijl de spiegelkappen en wieldoppen in vier verschillende kleuren zijn te bestellen. Kortom, er is altijd wel een originele combinatie te verzinnen. De Panda K-Way komt naar Nederland in combinatie met de 69 pk sterke 1.2 viercilinder benzinemotor.