Nieuwe Fiat TIPO finalist in Europese Autobest 2016

woensdag 4 november 2015

Lijnden, 4 november 2015 - De nieuwe Fiat TIPO heeft samen met de Honda HR-V, de Hyundai Tucson, de Mazda CX-3 en de Opel Astra de finale bereikt van de Europese Autobest 2016. De vijf modellen strijden om de nieuwe award: 'Best Buy Car of Europe in 2016'. De zesentwintigkoppige jury rondt in de komende weken de beoordeling af en maakt op 15 december aanstaande de winnaar bekend.

 

Voor de eerste keer lanceert Autobest een nieuw logo voor 'European Autobest 2016 Finalist'. Alle vijf finalisten mogen dat gebruiken in hun promotiecampagne tot aan de bekendmaking van de winnaar. 'Deze stap in onze strategie is een duidelijk signaal van de nieuwe Europese dimensies van de jury', aldus Dan Vardie, oprichter en voorzitter van Autobest.

 

Op 25 en 26 november bezoekt de Europese Autobest-jury het NAVAK-testcentrum, vlak bij Belgrado in Servië, voor de laatste testen. 'Autobest voert een paar van de meest relevante en complexe rijtesten uit die er zijn. In de afgelopen jaren heeft de auto-industrie gemerkt hoeveel kwaliteit NAVAK in huis heeft, hoe sterk onze organisatie is en hoe professioneel onze juyleden een competitie benaderen,' stelt Ilia Seliktar, voorzitter van de Autobest-jury.

 

De Manbest 2015 Award kent de jury dit jaar toe aan Olivier Francois voor zijn buitengewone prestaties bij Fiat en later Fiat Chrysler Automobiles. Als Chief Marketing Officer bewees hij tot de meest creatieve spelers in het vak te horen met zijn vernieuwende kijk op marketing. 'Olivier is de koning van de reclame, aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Onder zijn regie ontwikkelden de creatieve teams van FCA de best bekeken commercials van bijvoorbeeld een miljoenenpubliek als de Amerikaanse Superbowl' legt Dan Vardie uit. 'Sergio Marchionne zei ooit: Veel mensen zeggen dat ik gek ben. Maar ik ken iemand in dit bedrijf die nog gekker is, en dat is Olivier.'

 

In totaal deelt Autobest acht awards uit: Manbest, Companybest, Ecobest, Designbest, Technobest, Safetybest, Smartbest en Sportbest. Manbest 2015 en Safetybest 2015 zijn nu bekend. De andere awards volgen op een latere datum.