Veiligheid en prestatie

Wanneer het om de veiligheid gaat, kun je op de 500L Mirror rekenen

Ook op het gebied van veiligheid is de 500L Mirror helemaal van deze tijd: standaard is hij uitgerust met zes airbags om jou en je passagiers te beschermen in het geval van een aanrijding.

500L Mirror airbag safety

Op alles voorbereid

Het zal je maar gebeuren: plotseling staat er een ree midden op weg. In dat geval kun je vertrouwen op het ESC-systeem van de 500L Mirror: deze elektronische stabiliteitsregeling zorgt dat de auto bij plotselinge uitwijkmanoeuvres, en ook bij gladheid, gewoon bestuurbaar blijft. Het systeem biedt daarnaast nog een reeks andere elektronische rijassistentiefuncties, waaronder ASR/MSR, Hill Holder, ERM en DST.

500L Mirror ESC

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

De technologie van de 500L Mirror maakt het leven makkelijker. Zo voorkomt het Hill Holder-systeem terugrollen van de auto bij het wegrijden tegen een helling op. Natuurlijk, meestal lukt dat ook prima met de handrem en koppeling, maar juist in een lastige verkeerssituatie wil je echt niet dat juist dan de motor afslaat.

500L Mirror Hill Holder

Dynamische stuurassistentie

In moeilijke situaties staat de 500L Mirror altijd klaar om een helpende hand te bieden: wanneer je de macht over het stuur dreigt te verliezen, spoort zijn DST-systeem je met lichte tegendruk in het stuurwiel aan de juiste stuurbewegingen uit te voeren om hem weer op een veilige koers te brengen.

500L Mirror DST

Technologie die waakt over uw veiligheid

De 500L Mirror is zelfs op de meest onwaarschijnlijke scenario's voorbereid: zo beschikt hij standaard over ERM, een systeem dat over de kop slaan van de auto helpt voorkomen.

500L Mirror ERM

Benzine - TwinAir Turbo 105

De revolutionaire TwinAir-turbomotor combineert een hoog prestatieniveau met lage verbruikscijfers dankzij geavanceerde technologie zoals een turbocompressor met hoog rendement, een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk, het innovatieve MultiAir-systeem voor directe aansturing van de inlaatkleppen en niet te vergeten het standaard Start&Stop-systeem.

77

Max. vermogen

kW (pk) bij t/min

77 (105) / 5500

145

Max. koppel

Nm bij t/min

145 / 2000

180

Topsnelheid

(km/h)

12,3

Acceleratie van

0 - 100 km/h (sec.)

5,9

Brandstofverbruik

l/100 km (km/l) - volgens EU-norm715/2007 - 692/2008A

5,6 Stadsverkeer

4,1 Buitenweg

4,7 Gecombineerd

108

CO2-emissie

(g/km)

*Waarden voor versies met DCT automatische transmissie

Milieunorm

Euro 6B

Transmissie

handgeschakeld, zes versnellingen