500x

Hoge prestaties, lage emissies

Hybridesysteem 

De hybride aandrijflijn van de 500X Hybrid maakt het rijden schoner en efficiënter: hij combineert een 1.5-turbobenzinemotor van 130 pk/97 kW met een 48V-elektromotor van 20 pk/15 kW die wordt gevoed door teruggewonnen remenergie. 

Ontspannen achter het stuur

Traffic sign recognition

Traffic sign recognition

Traffic Sign Recognition (verkeersbordherkenning) voorkomt dat je in het hectiek van het verkeer een snelheidsaanduiding of inhaalverbod over het hoofd ziet: belangrijke borden langs en boven de weg worden als pictogram in het instrumentenpaneel weergegeven.Standaard op de Sport-uitvoeringen van de Fiat 500X en 500X Dolcevita.

Speed Advisor

Speed Advisor

Wanneer de verkeersbordherkenning waarneemt dat je harder rijdt dan toegestaan, biedt deze snelheidsassistent je de mogelijkheid om met een simpele druk op de knop je snelheid tot de geldende limiet te verlagen.Standaard op de Sport-uitvoeringen van de Fiat 500X en 500X Dolcevita.

Electric parking brake

Electric parking brake

De bediening van de handrem vindt elektrisch plaats met behulp van een schakelaar in de tunnelconsole. Een ingebouwde beveiliging voorkomt dat je auto op een helling onbedoeld naar beneden rolt.

Lane Assist

Lane Assist

Dit systeem waarschuwt je wanneer je onbedoeld je rijstrook lijkt te verlaten. Wanneer de auto de rijstrookmarkeringen nadert zonder dat je de richtingaanwijzers hebt bediend, word je met lichte tegendruk in het stuur aangespoord om in het midden van de rijbaan terug te keren.Standaard op de Sport-uitvoeringen van de Fiat 500X en 500X Dolcevita.