Prestaties en veiligheid

Panda Cross 4x4 - TwinAir Turbo 85 4x4

De innovatieve TwinAir Turbo-benzinemotor van de Panda Cross is een toppunt van efficiëntie. De combinatie van een turbocompressor met een aanzienlijk kleinere motor (downsizing) maakt een verlaging van de CO2-emissie en het brandstofverbruik tot 30% mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van het vermogen en de prestaties.

62

Max. vermogen

kW (pk) bij t/min

62 (85) / 5500

145

Max. koppel

Nm bij t/min

145 / 1900

164

Topsnelheid

(km/h)

12,7

van 0 - 100 km/h (sec.)

5,7

Brandstofverbruik

(l/100 km) - Volgens EU-norm 715/2007 - 692/2008A

Stadsverkeer 5,9

Buitenweg 5,6

Gecombineerd 5,7

116

CO2-emissie

(g/km)

*In ECO-modus

Milieunorm

Euro 6D

Transmissie

handgeschakeld, zes versnellingen

Altijd maximale grip

De Panda Cross kan in elk terrein uit de voeten. Ook op een ondergrond die weinig grip biedt. Zijn ASR-systeem voorkomt doorslippen van de voorwielen tijdens optrekken of vaart minderen, terwijl het ELD-sperdifferentieel de aandrijfkracht naar de wielen met de meeste tractie stuurt.

Fiat Panda Cross ASR ELD

Allround bescherming

Frontairbags voor bestuurder en voorpassagier, zijairbags, gordijnairbags, ESC-stabiliteitsregeling, ASR-antidoorslipregeling, ABS-remsysteem en City Brake Control-noodstopsysteem: de Panda Cross biedt je maximale veiligheid voor avontuurlijke reizen én de uitdagingen van het dagelijks verkeer.

Fiat Panda Cross veiligheid

Airbags voor alle inzittenden

De Panda Cross denkt aan het hele gezin. Daarom is hij standaard uitgerust met zes airbags: frontairbags voor de bestuurder en voorpassagier, twee zijairbags en twee gordijnairbags die ook de achterpassagiers beschermen.

Fiat Panda Cross airbags

Pas op je hoofd!

De Panda Cross zit vol slimme vondsten. Zo zijn de voorstoelen uitgerust met actieve hoofdsteunen: deze bewegen bij een aanrijding van achteren automatisch naar het hoofd toe, waardoor het risico op nekletsel aanzienlijk wordt verkleind.

Panda Cross actieve hoofdsteunen

Geen paniek!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is de Panda Cross standaard uitgerust met ESC-stabiliteitsregeling, een systeem dat ervoor zorgt dat de auto bij plotselinge uitwijkmanoeuvres of gladheid bestuurbaar blijft. De geïntegreerde remassistentiesystemen zorgen er samen met de ABS-functie voor dat je ook altijd het volle remvermogen kunt benutten.

Fiat Panda Cross ESC

Niet te stoppen

Het 'Torque on Demand'-aandrijfsysteem van de Panda Cross maakt gebruik van twee differentieels en een elektronisch geregelde koppeling die het aandrijfkoppel over de voor- en achteras verdeelt. In combinatie met de ELD elektronische differentieelblokkering en een oploophoek van 24° zorgt dat ervoor dat er bijna geen terrein is dat de Panda Cross niet kan bedwingen.

Fiat Panda Cross 4x4 aandrijving

Noodrem

Iedereen ziet wel eens iets over het hoofd. Zeker in het drukke stadsverkeer. Daarom is de Panda Cross standaard uitgerust met City Brake Control, een noodstopsysteem dat bij snelheden tot 30 km/h automatisch ingrijpt om een dreigende botsing met een ander voertuig of obstakel te voorkomen.

Panda Cross City Brake Control

Veilig onder alle omstandigheden

Dankzij z'n onafhankelijke MacPherson-voorwielophanging en torsie-achteras onderscheidt de Panda Cross zich door een voortreffelijke wendbaarheid.

Fiat Panda Cross wielophanging

Alles onder controle

De rijmodusschakelaar van de Panda Cross biedt je de keuze uit drie verschillende instellingen voor het 4x4-systeem:

AUTO: automatische verdeling van de aandrijfkracht over de voor- en achteras afhankelijk van de rijomstandigheden

OFF-ROAD: permanente vierwielaandrijving voor in het terrein, waarbij de wielen met de meeste tractie de meeste aandrijfkracht krijgen

GRAVITY CONTROL: voor het gecontroleerd afdalen van steile hellingen

Fiat Panda Cross rijmodusschakelaar

Afdaalassistentie

Gravity Control maakt door het afremmen van de afzonderlijke wielen en automatische regeling van de snelheid een gecontroleerde afdaling van een steile helling mogelijk. Zelfs op een losse ondergrond.

Fiat Panda Cross afdaalassistentie