Prestaties en veiligheid

Fiat Tipo Sedan - 1.4 16v 95

Dankzij zijn doorontwikkelde techniek combineert de beproefde 1.4 Fire-benzinemotor lage verbruiks- en emissiecijfers met een aangename dosis rijplezier.

70

Max. vermogen

kW (pk) bij t/min

70 (95) / 6000

127

Max. koppel

Nm bij t/min

127 / 4500

185

Topsnelheid

(km/h)

11,5

Acceleratie

van 0 - 100 km/h (sec.)

5,7

Brandstofverbruik

(l/100 km) - Volgens EU-norm 715/2007 - 692/2008A

5,7 Gecombineerd

133

CO2-emissie

(g/km)

Milieunorm

Euro 6

Transmissie

handgeschakeld, zes versnellingen

Dankzij de front-, zij- en gordijnairbags ben je in de Tipo altijd verzekerd van een optimale bescherming.

Fiat Tipo Sedan - Airbags

De ESC elektronische stabiliteitsregeling zorgt ervoor dat de auto bij plotselinge uitwijkmanoeuvres en bij gladheid bestuurbaar blijft. In het systeem is een groot aantal andere rijveiligheidssystemen geïntegreerd, zoals ASR/MSR (anti-doorslipregeling), HBA (hydraulische remassistentie), ERM (elektronische beveiliging tegen over de kop slaan) en tractieregeling (TCS). Heel handig is Hill Holder, dat wegrijden tegen een helling op makkelijker maakt dan ooit.

Fiat Tipo Sedan - ESC

De Tipo heeft enkele zeer geavanceerde veiligheidssystemen die het rijden nog makkelijker en veiliger maken. Naast airbags en ABS en ESC met Hill Holder is hij bijvoorbeeld standaard uitgerust met een systeem dat permanent de bandenspanning bewaakt (TPMS).

Fiat Tipo Sedan - Veiligheid

Het ASR-antidoorslipsysteem zorgt door middel van gericht afremmen van de afzonderlijke wielen en ingrepen in het motormanagement dat de aangedreven wielen bij gladheid hun grip houden.

Fiat Tipo Sedan - ASR

Hill Holder houdt bij het omhoog wegrijden tegen een helling de remmen nog ongeveer 2 seconden geactiveerd, zodat je zonder gebruik van de handrem soepel weg kan rijden.

Fiat Tipo Sedan - Hill Holder

Dankzij de ruime toepassing van hogesterktestaal (ca. 80% van het totaal) en constructielijmen combineert de carrosserie van de Fiat Tipo een hoge stijfheid met een laag gewicht. Dit zorgt niet alleen voor een effectieve absorptie van de botskrachten in het geval van een aanrijding, maar komt ook de rijdynamiek ten goede.

Fiat Tipo Sedan - Carrosserie

De onafhankelijke MacPherson-voorwielophanging en torsieachteras met schroefveren en stabilisatorstang geven de Tipo een betrouwbaar, lichtvoetig rijgedrag. De FSD-schokdempers zorgen daarbij voor een effectieve filtering van de oneffenheden in het wegdek en een optimale onderdrukking van de rolneigingen in bochten.

Dankzij een draaicirkel van slechts 11 meter vind je zelfs in de smalste straatjes en krapste parkeergarages moeiteloos je weg.

Fiat Tipo Sedan - Draaicirkel