Skip to content Skip to navigation

Fiat oude modellen

Een verzameling auto's die het einde naderen van een glorieuze carrière.
Modellen met veel ervaring, rijk aan instellingen en motoren.
Mogelijkheden om niet te missen
alt-image

FIAT STILO

De voorganger én opvolger van de Bravo

In de categorie ‘Fiat modellen ingehaald door hun opvolger’ is het hier de beurt aan de Fiat Stilo. Geïntroduceerd in 2001 als opvolger van de Fiat Bravo/Brava. Bij introductie is deze compacte middenklasser meteen al een auto met stijl. Wat direct opvalt is dat de driedeurs en vijfdeurs behoorlijk van elkaar verschillen. Zo wordt de sportieve rijder enthousiast van de driedeurs. Met z’n lage, brede uiterlijk en leuke stylingdetails, zoals de achterlichten die in het donker twee verticale pijlen te zien geven. Terwijl de degelijk ogende 5-deurs, ontworpen om het hele gezin van gemak, ruimte en comfort te voorzien, het vooral goed doet als gezinsauto.
In Italië breekt de Stilo zo’n beetje alle records en weet hij alle concurrenten in het C segment te verslaan. In Nederland is vooral 2002 een bijzonder succesvol jaar. Dat jaar verruilen een kleine 6000 Stilo’s de showroom van de Fiat dealer voor de openbare weg.
Zowel de drie- als vijfdeurs Stilo, ondergaan gedurende hun carrière kleine veranderingen waar het uitrusting, uitvoering en uitstraling betreft. Van voorgrille tot velgen en van bekleding tot dashboard. En ook op motorisch gebied gaat hij regelmatig met z’n tijd mee. Totdat de Stilo in het voorjaar van 2006 een stapje terug doet. Om ruimte te maken voor zijn opvolger; De Fiat Bravo!

// Start script Treasure Data // End Script Treasure Data