Fiat, the future is on track

De geboortedag van de 500 stond bij Fiat dit jaar in het teken van het media-evenement "FIAT, THE FUTURE IS ON TRACK", gehouden op La Pista 500: het beroemde dakcircuit op de Lingotto-fabriek. Een zinderend evenement, gepresenteerd door Olivier Francois, CEO van Fiat en CMO van Stellantis.

De Nieuwe Fiat 600e en de Nieuwe Fiat Topolino maakten tijdens het event hun werelddebuut en markeren een nieuw hoofdstuk in het Fiat-masterplan, dat het leiderschap van het merk op het gebied van duurzame mobiliteit in de stad verder versterkt.

De lancering vormde tevens de gelegenheid voor Fiat om de blijvende steun aan (RED) aan te kondigen, inclusief de nieuwe Fiat 600e (RED). Van elk verkocht exemplaar gaat een bedrag naar (RED), net als van de 500e (RED).
Tijdens het evenement toonde Fiat de succesvolle reis van het merk in de afgelopen jaren met een overzicht: zowel van het heden als van de visie op een mooie en opwindende toekomst. De dag werd bekroond met de onthulling van de Nieuwe Fiat Topolino, het kleine zusje van de 500, en de Nieuwe Fiat 600e, de grote zus.

Olivier Francois, CEO van Fiat en CMO van Stellantis: ""De toekomst van Fiat ligt op koers. In twee jaar tijd hebben we Fiat winstgevender en mondialer dan ooit gemaakt. Fiat is qua volume het nummer 1 merk van Stellantis geworden en leider in 3 belangrijke markten - Italië, Brazilië en Turkije - in 3 verschillende regio's. Fiat heeft een duidelijke rol: een scherpe focus op eenvoud, lateraal denken, vrolijkheid en maatschappelijke relevantie. Dit alles maakt ons aantrekkelijker voor Stellantis en een merk dat het waard is om in te investeren. Dankzij Stellantis hebben we toegang tot meer middelen, investeringen en synergieën. Fiat is dus weer helemaal terug. In de komende 3 jaar zal ons productplan Fiat terugbrengen naar waar het thuishoort op de markt: als leider, als benchmark, als merk om van te houden.

"De toekomst van Fiat ligt op koers. In twee jaar tijd hebben we Fiat winstgevender en mondialer dan ooit gemaakt."