De nieuwe Fiat 600: Fiats elektrische terugkeer in het B-segment

De nieuwe Fiat 600 voor rijplezier 2.0 markeert Fiats terugkeer in het B-segment. Met een lengte van 4,17 meter, de grootste bagageruimte voorin van zijn klasse en een bereik van meer dan 400 kilometer over de gecombineerde WLTP-cyclus en 600 kilometer over de WLTP-stadscyclus, biedt hij een perfect elektrisch alternatief voor zowel stadsgebruik als langere ritten.

  • Iconisch vanbuiten en dolce vita vanbinnen: met zijn stijlvolle design en voorzieningen die de zintuigen strelen, zoals multicolour-ambianceverlichting en massagefunctie op de bestuurdersstoel, vertolkt de Fiat 600e de Italiaanse flair en lifestyle
  • Geavanceerde veiligheids- en rijassistentiesystemen die level 2 autonoom rijden mogelijk maken
  • Tweede volledig elektrische Fiat in navolging van de Fiat 500e
  • Verkrijgbaar in twee uitrustingsvarianten: topmodel 600e La Prima en de meer bereikbare 600e (RED)

Fiat gaat door op de weg van duurzame urban mobility en presenteert in dat kader de nieuwe Fiat 600e. Het betekent een terugkeer in het B-segment met een compacte elektrische crossover die uitblinkt in interieurruimte, actieradius en een hoge dolce vita-factor. Kort gezegd staat de Fiat 600e garant voor een rijbeleving waarin plezier en genieten voorop staan.
Net als de iconische Fiat 600 uit de jaren 1950 en 1960 in zijn tijd, positioneert de nieuwe 600e zich als compacte gezinsauto in het hart van het snelgroeiende B-segment.
De nieuwe Fiat 600e wil een stijlvol en duurzaam alternatief bieden voor zowel stadsgebruik, woon-werkritten, weekendtrips en vakantiereizen. Met zijn lengte van 4,17 meter biedt hij daartoe opvallend veel ruimte voor de inzittenden voor- en achterin. En voor bagage: zijn bagageruimte voorin is de grootste van zijn klasse. Daarnaast biedt hij een bereik van meer dan 400 kilometer over de gecombineerde WLTP-cyclus en 600 kilometer over de WLTP-stadscyclus, terwijl zijn geavanceerde veiligheids- en rijassistentiesystemen level 2 autonoom rijden mogelijk maken.Verkrijgbaar in de uitrustingsvarianten 600e La Prima en 600e (RED), zal hij medio 2024 gezelschap krijgen van de Fiat 600 Hybrid.
De nieuwe Fiat 600eDe vijfdeurs carrosserie biedt opmerkelijk veel ruimte. Het interieur herbergt maar liefst 15 liter aan opbergruimte voor persoonlijke spullen. Bergvakken zijn te vinden in de console tussen de voorstoelen (met softcover en flexibele bekerhouders), in de portierpanelen en in het dashboard. De kofferbak heeft een inhoud van 360 liter. Maar zijn veelzijdige karakter dankt de nieuwe 600e natuurlijk in de eerste plaats aan zijn lithium-ion accupakket met een capaciteit van 54 kWh: dit maakt de forse actieradius mogelijk voor langere ritten buiten de stad of een weekendje weg. Dankzij een DC-laadsnelheid tot 100 kW kunnen de accu's bij een snellaadstation in een half uur worden bijgeladen tot 80%, de tijd die nodig is om even wat te eten en drinken en de benen te strekken. Opladen met de AC-boordlader van 11 kW aan een thuislader of laadpaal op straat duurt een kleine zes uur. Met zijn vermogen van 115 kW (156 pk) is de elektromotor goed voor een acceleratie van 0-100 km/h in 9,0 seconden. Voor het rijkarakter biedt de 600e de keuze uit drie rijmodi: Eco, Normal en Sport.
Iconisch vanbuiten, dolce vita vanbinnenWaar de 500e afstamt van de iconische Fiat 500 uit de jaren 1950, heeft de 600e het dna van diens grotere broertje: de Fiat 600 uit diezelfde tijd. En net als de tegenwoordige 500e straalt hij zowel vanbuiten als vanbinnen het Italiaanse gevoel voor stijl en genieten van het goede leven – la dolce vita – uit.In vergelijking dan de Fiat 500e oogt de 600e echter scherper. Op de voorzijde en op de flanken schitteren verchroomde 600-signaturen en de led-koplampen geven hem een assertieve blik. Zijn grote wielen, met velgen tot 18 inch, en matzwarte zijskirts en wielkastlijsten versterken zijn dynamische uiterlijk, terwijl de 'tricolore'-badge op de achterbumper zijn Italiaanse identiteit benadrukt. De markante achterlichten met gestileerde E en verchroomde en glanzend zwarte accenten vormen de finishing touch voor zijn karakteristieke looks.Vanbinnen ademt de nieuwe Fiat 600e een en al dolce vita, zowel in aankleding als in voorzieningen. Een van de meest opvallende voorbeelden hiervan is de zogenoemde kleurentherapie die de interieurverlichting biedt: een keuze uit acht weergavethema's voor het infotainmentscherm en acht kleuren voor de ambianceverlichting resulteert in een totaal van 64 kleurencombinaties om een eigen sfeer in het interieur te creëren. Daarnaast zorgen de ingebouwde verwarming en rugmassagefunctie van de zesvoudig verstelbare bestuurdersstoel voor ontspanning tijdens een lange rit of na een drukke dag op het werk. Om de dolcevita-beleving aan boord compleet te maken, heeft de 600e La Prima stoelbekleding van ivoorkleurig kunstleer met turquoise details en Fiat-monogram. Op het gebied van infotainment biedt deze modelversie een systeem met 10-inch touchscreen, navigatie, zes speakers, draadloze telefoonoplader, USB A- en C-aansluitingen voorin en USB-C-aansluiting achterin. Velours vloermatten en Keyless Entry & Go voor instappen en wegrijden zonder gebruik van de sleutel behoren eveneens tot de standaarduitrusting.

Waar de 500e afstamt van de iconische Fiat 500 uit de jaren 1950, heeft de 600e het dna van diens grotere broertje: de Fiat 600 uit diezelfde tijd

     

Toonaangevend in rijassistentietechnologie en connectiviteit
De nieuwe Fiat 600e biedt een reeks actieve en passieve veiligheidsystemen die maximale bescherming van de inzittenden garanderen. De La Prima-versie beschikt in aanvulling daarop over een systeem van geïntegreerde rijassistentiesystemen die level 2 autonoom rijden mogelijk maken. Zo neemt de adaptieve cruise control met file-assistent het optrekken en afremmen in fileverkeer van de bestuurder over, terwijl de intelligente snelheidsassistentie in combinatie met de verkeersbordherkenning onbedoeld overschrijden van de maximumsnelheid tegengaat. De dodehoekbewaking waarschuwt voor andere weggebruikers in de dode hoeken schuin naast en achter de auto, terwijl de noodstopassistentie waarschuwt en zo nodig ingrijpt wanneer plotseling een voetganger, fietser of obstakel voor de auto opduikt. Parkeersensoren rondom en een achteruitrijcamera met 180° beeldhoek en dynamische gidslijnen in het beeld helpen bij het manoeuvreren en het vermijden van parkeerschade.Ook op het gebied van comfort en connectiviteit biedt de nieuwe Fiat 600e de nieuwste technologie om het gebruik van de auto leuker en makkelijker te maken. Zo heeft hij een handsfree bedienbare achterklep, elektrische ruitbediening voor en achter, automatische airconditioning en een regen- en lichtsensor. Het infotainmentsysteem van de 600 (RED) heeft een 10-inch touchscreen en ingebouwde DAB-tuner voor digitale radio-ontvangst, terwijl de 600 La Prima een systeem heeft met navigatie en smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto.De navigatie toont laadstations langs de gekozen route en biedt real-time informatie over beschikbare parkeerplaatsen. Met de FIAT-app zijn verschillende functies van de auto op afstand via de smartphone te bedienen, zoals de verlichting, claxon, centrale deurvergrendeling, verwarming en airconditioning. Deze app biedt ook toegang tot alle andere Uconnect-connectiviteitsdiensten die voor de 600e beschikbaar zijn.


Twee uitrustingsvarianten: 600e La Prima en 600e (RED)
Als meest toegankelijke versie van de nieuwe Fiat 600e sluit de 600 (RED) aan bij de missie 'Good for the people and good for the planet', waarmee Fiat inzet op elektrische mobiliteit als bijdrage aan het realiseren van een betere leefomgeving en duurzame toekomst. In het kader van deze missie die in 2021 van start is gegaan met de introductie van de 500e (RED), is Fiat een partnerschap aangegaan met (RED), een non-profitorganisatie die strijdt tegen aids en andere infectieziekten in die delen van de wereld waar ze door oorlog en armoede kunnen gedijen terwijl ze in principe voor iedereen te voorkomen en te behandelen zijn.De nieuwe Fiat 600e (RED) is verkrijgbaar in de rode kleur van (RED). Het 600e-logo op het front en het FIAT-embleem op de achterklep zijn ook in deze opvallende rode kleur uitgevoerd, evenals de softcover van het multifunctionele bergvak in de middenconsole. Behalve in rood, is de Fiat 600e (RED) ook verkrijgbaar in de kleuren zwart of wit.
Als topmodel van de Fiat 600e-range biedt de 600e La Prima een maximum aan comfort, technologie en Italiaanse stijl voor een intense dolcevita-ervaring. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleurstellingen die zijn geïnspireerd op de kleuren van Italië: Sun of Italy, Sea of Italy, Earth of Italy en Sky of Italy.
De Fiat 600e (RED) is er vanaf € 35.990, de Fiat 600e La Prima vanaf € 40.990.