Fiat Heritage

De geschiedenis van een van de oudste automerken ter wereld.​

Drawing the history of automobilism since 1890

Onze eerste auto's

Maak kennis met enkele legendarische modellen uit onze rijke merkhistorie.​

S61 - 1908

In het eerste decennium van de 20ste eeuw raakte de wereld bevangen door de racekoorts. Ook Fiat besloot te gaan racen en kwam met de S61 Corsa, een rode tweezitter met een voor die tijd monsterlijk sterke motor.

Topolino - 1936

Bij zijn introductie in 1936 was de eerste Fiat 500 de kleinste in massa geproduceerde auto ooit. Vanwege zijn bescheiden afmetingen, ronde vormen, spitse neus en op muizenoortjes gelijkende koplampen kreeg hij in de volksmond al snel de bijnaam 'Topolino', de Italiaanse naam voor Mickey Mouse.

500 - 1957

De iconische 500 werd in 1957 door Fiat geïntroduceerd als 'Nuova 500', waarbij de toevoeging 'nuova' (nieuw) refereerde aan het feit dat hij de opvolger was van de 500 'Topolino' uit 1936. De techniek was grotendeels overgenomen van de succesvolle 600, maar zijn zelfdragende carrosserie en achterin geplaatste luchtgekoelde tweecilindermotor waren nieuw ontwikkeld.

Panda - 1980

Met meer 7,5 miljoen gebouwde exemplaren sinds zijn introductie in 1980, wordt de Panda samen met de 500 gezien als dé typisch Italiaanse stadsauto. Functioneel, praktisch en betaalbaar, was en is hij de ideale instapper voor jongeren of (tweede) auto voor jonge gezinnen.

Dino - 1972

De Fiat Dino kwam voort uit een samenwerkingsproject tussen Ferrari en Fiat. De auto oogt als een tamelijk conventionele sport-coupé, maar onder motorkap ligt een 160 pk sterke V6-motor die in Maranello was ontworpen voor de Formule 2.

127 - 1971

De 127 speelde een sleutelrol in de modernisering van Fiats modellenprogramma begin jaren 1970: naast zijn vlotte prestaties en zuinige motoren, onderscheidde hij zich vooral door zijn strakke lijnen en ruime, lichte interieur met tal van handige oplossingen die tegenwoordig in elke auto zijn te vinden.

De auto die Italië mobiel maakte

Fiat en in het bijzonder de 500 bracht voor veel Italianen voor het eerst een eigen auto binnen bereik. Lees meer over de geschiedenis van het merk dat daarmee zijn stempel op het naoorlogse Italië drukte.

Restauratie

Onze technische experts beschikken over alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om je klassieke Fiat in originele staat terug te brengen en te houden.

    

Certificatie

Heritage biedt je de mogelijkheid om de waarde van je klassieke Fiat te laten vastleggen in een Certificaat van Echtheid. Je auto wordt daartoe getaxeerd door een team van specialisten, die onder andere alle belangrijke mechanische componenten op originaliteit controleren.

    

Heritage Store

Herdrukken van originele instructieboekjes, vintage accessoires, schaalmodellen en nog veel meer: je vind het allemaal in onze Heritage Store. Voor bezitters van Fiat-youngtimers is er een sectie die toegang geeft tot ons online magazijn met originele onderdelen.