Actieradius en opladen

Alles wat je moet weten

Hier vind je alles wat je moet weten over het opladen en het bereik van je elektrische auto.

Wat is de maximale actieradius?

De maximale actieradius varieert per model. De nieuwe Fiat Topolino kan tot 75 km bereiken in WMTC-cyclus, terwijl de 600e een bereik heeft tot 400 km in gecombineerde WLTP-cyclus en tot 600 km in stadscyclus. De nieuwe 500e kan tot 320 km bereiken in gecombineerde WLTP-cyclus en zelfs nog 140 km verder komen in de stadscyclus. Bekijk de video voor meer informatie over het bereik en rijmodi die de afstand kunnen vergroten, zoals "Sherpa".

Remmen is het nieuwe opladen

De regeneratieve remtechnologie maakt gebruik van de kinetische energie van de auto wanneer je het gaspedaal niet gebruikt. Door zachtjes af te remmen, kan de geproduceerde energie direct worden gebruikt of worden opgeslagen in de accu. Deze technologie is standaard op de nieuwe Topolino, de nieuwe 600 en de nieuwe 500. Bekijk de video voor meer informatie.

Bereik en variabelen

Snelheidsfactor

Wanneer met constante snelheid op de snelweg wordt gereden, is de actieradius van een 100% elektrisch voertuig kleiner dan in de WLTP-cyclus. In stedelijke omgevingen kan de actieradius groter zijn dan de WLTP-cyclus.

Rijgewoonten zijn belangrijk

Soepel accelereren en gepast remgebruik verminderen het energieverbruik, terwijl rijden met één pedaal helpt bij regeneratief remmen. Hierdoor wordt de actieradius met 15 tot 20% geoptimaliseerd.

Cabine temperatuur en bereik

Het buitenklimaat, de verwarming of airconditioning kan de actieradius tot 40% beïnvloeden, afhankelijk van het seizoen en de temperatuur van de cabine. Om de actieradius te verbeteren, kun je het interieur en de accu alvast voorverwarmen zodat de auto bij vertrek minder energie verbruikt.

eSolutions Charging

Met de Charging app van Free2Move eSolutions beheer je eenvoudig het opladen van je elektrische of plug-in hybride auto, zowel thuis als onderweg:

  • Oplaadvrijheid: Beheer zowel je Wallbox thuis als de oplaadpunten op ons netwerk vanaf je smartphone.
  • Laadgeschiedenis: Toegang tot alle informatie over je laadsessies en betalingen.
  • Laadsessies: Volledige controle op afstand, start of stop de sessie met de app.

Ontdek free2move eSolutions charging services

App StoreGoogle Play

    

EEN EIGEN WALLBOX

Met de optionele easyWallbox creëer je eenvoudig je persoonlijke laadstation thuis. Dankzij de 'Plug & Play'-technologie is geen installatie door een technicus vereist. De easyWallbox beschikt over een dynamische energiebeheersensor (DPM) om stroomuitval te voorkomen. Als je het vermogen van je elektrische systeem verhoogt naar 7,4 kW (met professionele installatie), is de nieuwe 500 in minder dan 4 uur opgeladen*.

*Voor een batterijlading van 15 tot 80%.

AANSLUITEN EN OPLADEN

De eProWallbox is de perfecte oplossing voor snel en optimaal laden. Met een smartphone-app en ingebouwde RFID-technologie (waardoor ongeautoriseerd gebruik uitgesloten is) kun je je laadsessies snel en eenvoudig starten. Bovendien kan de eProWallbox het opladen aanpassen op basis van de beschikbare energie. De geïntegreerde sensor voor dynamisch vermogensbeheer (DPM) voorkomt ongewenste stroomuitval. De laadkracht van de ePro Wallbox kan in 3-fasen modus oplopen tot 22 kW. Voor de ePro is professionele installatie vereist.