Fiat introduceert de nieuwe Topolino: een sympathieke elektrische mini-auto met een uniek vleugje dolcevita-beleving

 

 

De nieuwe Fiat Topolino: elektrische stedelijke mobiliteit met een unieke dolcevita-ervaring
• Alle basics voor duurzame mobiliteit in en om de stad: geen CO2-uitstoot, minimaal ruimtebeslag en een verwaarloosbare geluidsemissie
• Elektrische mobiliteit voor iedereen, zelfs voor jongeren: bestuurders vanaf 16 jaar met een bromfietscertificaat mogen ook met de Topolino de weg op
• Verkrijgbaar in twee carrosserievarianten: de Topolino met vast dak en de ‘open’ Topolino Dolcevita, beide aangeboden in één kleur, met één velgtype en met één interieurstijl, maar ook met diverse personalisatiemogelijkheden
• Tegen een aantrekkelijk maandbedrag in slechts drie stappen online te bestellen


Fiat gaat door met zijn missie om duurzame mobiliteit voor de stad te ontwikkelen en de straten om te vormen tot een veilige omgeving waar autorijden leuk, duurzaam en voor iedereen toegankelijk is. Als vrolijke en hippe elektrische mini-auto voor iedereen, geeft de nieuwe Fiat Topolino gestalte aan dit streven. Iedereen met een bromfietscertificaat of rijbewijs-B mag ermee de weg op, dus ook jongeren vanaf 16 jaar. Kortom, de Topolino biedt een ideale mobiliteitsoplossing voor in en om de stad.
Als nieuw hoofdstuk in Fiats rijke historie in het bedenken en bouwen van innovatieve, leuke auto's met een hoge coolheidsfactor, straalt de Topolino met zijn frisse design het typisch Italiaanse gevoel voor stijl en genieten van het goede leven – la dolce vita – uit. Zo biedt de open Dolcevita-versie als accessoire een kleine handdouche om jezelf mee af te spoelen na een dagje aan het strand. Daarnaast belichaamt de Topolino Fiats toewijding aan duurzame mobiliteit: dankzij zijn elektrische aandrijflijn draagt hij bij aan het terugdringen van het verkeerslawaai en de uitstoot van uitlaatgassen in stedelijke gebieden. Bovendien neemt hij dankzij zijn minimale afmetingen veel minder ruimte op straat in dan een gewone auto.

Vrijheid, eenvoud, Italiaanse stijl
Als kleine zusje van de Fiat 500, ontleent de Topolino zijn naam aan de eerste generatie 500 uit de jaren 1930, die vanwege zijn bescheiden afmetingen, ronde vormen, spitse neus en op muizenoortjes gelijkende koplampen in de volksmond al snel de bijnaam 'Topolino' kreeg, de Italiaanse naam voor Mickey Mouse. Diens genen zijn in de huidige Topolino zichtbaar in zijn krachtige 'minder is meer'-design, dat eenvoud als uitgangspunt voor schoonheid neemt. En natuurlijk in de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt die hem voor een grote groep mensen bereikbaar maakt. Ten opzichte van een brommer of scooter biedt hij daarbij het voordeel dat je droog zit als het regent en dat je geen helm nodig hebt, terwijl hij toch een stuk meer veiligheid biedt.
Hij is verkrijgbaar in twee carrosserievarianten: de Topolino met vast dak en de ‘open’ Topolino Dolcevita. Beide worden alleen aangeboden in de mintgroene kleur Verde Vita, in één interieurstijl en met één type velgen. Dankzij zijn uitzonderlijk compacte formaat met een lengte van slechts 2,53 meter, beweegt de Topolino zich uiterst soepel door het verkeer. En omdat hij in gaatjes past waarin geen enkele andere auto past, zal parkeren zelden een probleem zijn. Het 5,4 kWh-accupakket heeft een laadtijd tot 100% van vier uur en is goed voor een bereik van 75 kilometer, ruim voldoende voor de dagelijkse ritten in en om de stad. Hetzelfde geldt voor zijn topsnelheid die is begrensd op 45 km/h.
Ondanks zijn geringe buitenafmetingen heeft de Topolino twee ruime zitplaatsen, waarbij het grote glasoppervlak het gevoel van ruimte aan boord verder versterkt. Dankzij slimme oplossingen als het grote bergvak tussen beide stoelen, biedt het interieur in totaal 63 liter opbergruimte voor bagage en persoonlijke bezittingen.

Zijn elektrische aandrijving en compacte formaat maken de Topolino tot een ideale mobiliteitsoplossing voor in en om de stad.

 

 

Personalisatie
Handige en leuke accessoires maken het mogelijk het dolcevita-karakter van de Topolino te versterken. Zo is de open Dolcevita-versie verkrijgbaar met een handdouche, een ideale gadget voor een dagje aan zee. Met een daksticker met gestreept stranddoekmotief kan zijn zomerse uitstraling verder worden vergroot, terwijl de gesloten versie kan worden gepersonaliseerd met houteffectstickers op de portieren. Voor beide versies is een verchroomd kofferrek verkrijgbaar dat op de achterzijde kan worden gemonteerd als drager van de 'Dolcevita Box', een canvas koffer in vintage stijl. Met verchroomde buitenspiegels kan die vintage-look verder worden geaccentueerd. Een glazen dak met zonnescherm kan als optie worden besteld voor de gesloten versie, maar de deurkoorden en dorpellijsten met Dolce Vita-inscriptie voor de open versie zijn standaard.
In de online store of bij de Fiat-verkooppunten zullen meer accessoires in Topolino-stijl beschikbaar komen om aan specifieke behoeftes te beantwoorden, zoals een dashboard-ventilator met USB-aansluiting, een bluetooth-speaker, een thermofles voor koude en warme dranken en een set van twee stoelhoezen die ook als standlaken zijn te gebruiken. Uiteraard is alles uitgevoerd in dezelfde mintgroene kleur als de Topolino zelf: Verde Vita.

In drie stappen online te bestellen
Om de klant een aangename en intuïtieve aankoopervaring te bieden, is een uiterst simpele procedure ontwikkeld voor het online bestellen van de nieuwe Topolino: omdat hij slechts in één modelversie verkrijgbaar is, volstaan slechts drie klikken. Na het plaatsen van de order kunnen klanten hun bestelling gemakkelijk via hun account volgen.

De nieuwe Topolino past perfect binnen de ambitie van FIAT om voorop te lopen met duurzame stedelijke mobiliteit die voor iedereen toegankelijk is. Daarom kan de Topolino worden gekocht tegen een maandelijks tarief dat aansluit op de behoeften en financiële mogelijkheden van de doelgroep. Om een elektrische levensstijl in de stad te promoten, is een tariefstructuur opgezet die vergelijkbaar is met een pay-per-view tv-abonnement of ov-abonnement.