Skip to content Skip to navigation

ELEKTRISCH RIJDEN EN AUTO-ONDERHOUD


Elektrisch rijden biedt heel wat voordelen: van technologie tot duurzaamheid, over onderhoud.
Elektrisch Rijden
Afremmen
Door het gebruik van de Youtube-speler ben je als gebruiker van deze website onderworpen aan de gebruiksvoorwaarden Youtube
Onderhoud

Met de nieuwe elektrische Fiat 500 bespaar je meer dan enkel brandstof: de onderhoudskosten liggen tot 35% lager, vergeleken met een wagen met een verbrandingsmotor.

Door het gebruik van de Youtube-speler ben je als gebruiker van deze website onderworpen aan de gebruiksvoorwaarden Youtube
FIAT GOe LIVE

Ontdek alle voordelen van een elektrische wagen met de Fiat Go-e LIVE app: hij registreert het rijgedrag van gelijk welke wagen en vergelijkt het met dat van de nieuwe Fiat 500.

Q&A

Waarom wordt er gezegd dat hij de ziel van de oude 500 heeft?

U herkent de hem gemakkelijk als een 500 maar hij is compleet vernieuwd. Meer ruimte maar dezelfde eigenschappen, een nieuw karakter en meer uitstraling. De nieuwe Fiat 500 weerspiegelt de elementen van de vorige generaties maar blijft de enige, echte iconische stadsauto met dezelfde looks wat betreft stijl en design. In alle omstandigheden klassiek en cool tegelijk.

Wat zijn de belangrijkste technische specificaties?

De belangrijkste technische specificaties zijn:
Autonomie: tot 320 km WLTP in gecombineerde cyclus*
- Standaard sneloplader: 85 kW.
- Combo 2 slimme oplaadpoorten.
- 11kW AC ingebouwde lader.
- EV Driving Modes selector met 3 rijmodi.
- Cabin Pre-conditioning en gepland opladen.
- Geheel nieuw infotainmentsysteem met online diensten.
- Autonoom rijden niveau 2.

Op welke manier is hij groter dan de huidige 500? Hoe wordt dat vertaald in meer ruimte?

De nieuwe Fiat 500 is +61mm lengte, +22mm wielbasis, +56mm breder, tot 17'' velgen. +42mm voorstoelen binnenbreedte, +10mm hoofdruimte voor de inzittenden, +4.2 Lt opbergcapaciteit dankzij de nieuwe middenconsole.

Wat is de autonomie van de nieuwe 500?

Tot 320 km in WLTP gecombineerde cyclus*, onder normale weersomstandigheden.

Is de snellader standaard beschikbaar op alle uitvoeringen/modellen?

Op de «la Prima» zit de snellader standaard (tot 85 kW). De rest van de nieuwe Fiat 500-serie wordt in de loop van dit jaar onthuld.

Overweegt u om vroeg of laat ook een lager model aan uw assortiment toe te voegen?

U hebt de "la Prima" ontdekt, het toppunt van stijl van de Nieuwe 500. Er komt ook een compleet assortiment voor de Nieuwe 500, die zal in de loop van dit jaar worden onthuld.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de "Opening Edition" en de "normale" versie?

De «La Prima» wordt de belichaming van de nieuwe 500, waarin alle nieuwigheden van het merk op gebied van stijl en techniek beschikbaar zijn voor deze auto. De opening edition is voorzien van exclusieve kenmerken zoals het monogram op de motorkap, het exclusieve interieur met een ledervrij dashboard en stoelen en een genummerde plaat voor de eerste 500 exemplaren in de belangrijkste landen. De nieuwe Fiat 500 Range wordt in de loop van dit jaar onthuld.
*De gegeven gegevens over het elektrisch bereik zijn voorlopig en zijn bepaald volgens de WLTP-testproceduremethode. De voorlopige waarden kunnen afwijken van de officiële definitieve typegoedkeuringsgegevens.

In hoeveel kleuren is de opening edition beschikbaar? En hoeveel kleuren zijn er voor de "normale" editie?

De nieuwe Fiat 500 "la Prima" zal beschikbaar zijn in drie gloednieuwe kleuren die stuk voor stuk geïnspireerd zijn op de natuur: Mineral Grey (metallic) staat voor de aarde, Ocean Green (micalized) staat voor de zee en Celestial Blue (tricoat) als eerbetoon aan de hemel. De kleuren die beschikbaar zijn voor het nieuwe 500 gamma zullen in de loop van dit jaar worden onthuld.

Waarom wordt de nieuwe Fiat 500 alleen in cabrioversie voorgesteld?

De nieuwe Fiat 500 cabrio is de meest iconische vorm van ons nieuwe juweeltje, dit is de reden waarom we besloten hebben om de nieuwe Fiat 500 in zijn beste ‘outfit’ te presenteren: "la Prima" cabrio. Dit is de enige beschikbare elektrische cabrio met 4 stoelen in Europa.

Heeft hij hetzelfde Seaqual-interieur als de Hybrid?

De nieuwe Fiat 500 "la Prima" krijgt een gloednieuw, premium, ledervrij interieur. De rest van de nieuwe Fiat 500-serie wordt in de loop van dit jaar onthuld.

Is de nieuwe Fiat 500 ook leverbaar met een hatchback body? Wanneer wordt deze versie op de markt gebracht?

U hebt de nieuwe Fiat 500 "la Prima" cabrio ontdekt, de meest iconische uitvoering van ons juweeltje. Dit is slechts de eerste stap in de lancering van de nieuwe 500, alle details over de volgende stappen zullen in de loop van het jaar worden onthuld.

Biedt de nieuwe Fiat 500 de “One pedal driving” ervaring?

De nieuwe Fiat 500 is uitgerust met een EV-mode selector die de bestuurder 3 keuzes biedt om de meest geschikte rijstijl te vinden: NORMAL, RANGE en SHERPA.
De NORMAL-mode bidet een rijstijl die het dichtst bij een auto met een klassieke brandstofmotor komt, met een verminderde tussenkomst van het EV typisch regeneratie-effect op het rempedaal.
De RANGE-mode daarentegen biedt wel de ONE PEDAL DRIVE ervaring, die de regeneratie optimaliseert door het combineren van de klassieke versnelling door het gebruik van de rechterpedaal, met een veel hogere graad van snelheidsafname dan in een traditionele auto.
Wanneer de bestuurder zijn voet van het pedaal haalt, vertraagt de auto sneller dan een auto met een klassieke brandstofmotor, dit leidt zelfs tot een stilstand in sommige omstandigheden.
De bestuurder moet wel nog de rempedaal gebruiken om tot een complete stilstand te komen, en eenmaal hij daaraan gewend is, zal hij enkel nog het rempedaal moeten indrukken bij noodsituaties, zodat hij steeds minder vaak de rechtervoet zal moeten switchen van de ene naar de andere pedaal.
De SHERPA-mode optimaliseert de restcapaciteit, met een zachtere en lagere reactie van het gaspedaal, een begrensde maximumsnelheid aan 80 km/u en het automatisch uitschakelen van airco en andere functies (stoel-, voorruit- en spiegelverwarming), al kan de bestuurder deze wel steeds zelf blijven aanzetten.

Wat is de prijs van de «la Prima»?

De prijs van de «la Prima» cabrio is € 38.900 in Nederland (nationale overheidspremies niet inbegrepen)

// Start script Treasure Data // End Script Treasure Data