Fiat Heritage

Bijzondere auto's ontwerpen voor de toekomst,
de toekomst gestalte te geven met bijzonder auto's.

Meer dan een eeuw in beweging

Op 11 juli 1899 werd in Turijn de eerste Italiaanse automobielfabriek opgericht, de Fabbrica Italiana Automobili Torino (FIAT). Kort daarna werd de eerste Fiat uitgebracht: de 3½ HP.

Sindsdien hebben we met onze modellen en nieuwe ideeën, stap voor stap, de geschiedenis van ons merk geschreven en een bijdrage geleverd aan het mobiel maken van Italië en de rest van de wereld.

We geloven in de toekomst en, meer nog, in de kracht van onze ideeën. Want die geven onze toekomst gestalte.

Het Heritage-project

alt-image1

Ideeën zijn de drijfveren voor onze ontwerpers. Ideeën omtrent vooruitgang, innovatie en toekomst.

In de zomer van 1899 verscheen de eerste Fiat, de 3½ HP. Van dit model werden slechts 24 exemplaren gebouwd door de 150 werknemers van de eerste autofabriek van Italië.

Hun gedrevenheid en technisch pionierswerk heeft een wereldconcern voortgebracht dat nu, meer dan ooit, klaar is om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

alt-image1

In de ruim honderd jaar dat Fiat bestaat zijn talloze historische modellen uitgebracht: van de eerste 500, de Uno en de X 1/9, tot de nieuwe 124 Spider. Om elk van deze klassieke en moderne Fiats de plaats in de autohistorie te geven die ze verdienen, is Fiat Heritage opgezet, een project dat het verhaal vertelt van de geschiedenis deze bijzondere auto's, van hun achtergrond en van de sleutelfiguren die aan hun wieg stonden. Daarbij worden ook gebeurtenissen uit de historie van de andere merken van de FCA-groep betrokken. Het is een verhaal over de weg die is afgelegd om miljoenen mensen hun eigen vervoer te geven. Een traject dat tot op de dag van vandaag wordt voortgezet met hetzelfde enthousiasme en dezelfde gedrevenheid waarmee Fiat's pioniers het merk groot hebben gemaakt.