Skip to content Skip to navigation

Turijn, 1899

Het verhaal van een van de langstbesstaande merken ter wereld.

ONTDEK MEER

Het icoon van Italiaanse mobiliteit

Het woord F.I.A.T. staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino, maar de naam FIAT betekent oneindig veel meer. Opgericht in 1899, is het in Turijn gevestigde bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot het symbool van de technologische en creatieve ondernemingen van Italië, die het land en de geschiedenis van de wereldwijde mobiliteit voorgoed hebben veranderd.

De persoonlijkheid van de Agnelli-familie, de genialiteit en de ontwerpvisie van Dante Giacosa en het administratieve inzicht van Vittorio Valletta. De uitbreiding naar de Verenigde Staten en Rusland, maar ook de sleutelbasis in Turijn, in de industriële complexen Lingotto en Mirafiori. De allereerste Fiat 3 1/2 PK, de onvergetelijke "Topolino", de iconische 500 en andere historische mijlpalen zoals de 600, 124 en de Panda. De groei van het bedrijf, de fusies en de overnames. Meer dan 120 jaar van buitengewone ontwikkelingen, charismatische personages, evoluties van het bedrijfslogo en natuurlijk van de auto's: een lang verhaal dat op de website van FCA Heritage wordt verteld.

DIENSTEN

FCA Heritage biedt eigenaren en verzamelaars van
klassieke Fiat-auto's een breed scala aan diensten aan,
die rechtstreeks door het moederbedrijf worden geleverd.

Ontvang alle productiegegevens van jouw auto - opgeslagen
in de administratie van het Centro Storico Fiat - door het Certificaat
van Oorsprong aan te vragen. Vertrouw je klassieke Fiat-model
toe aan het FCA Heritage-team van deskundigen, dat de originaliteit
ervan zal certificeren, door middel van de Certificering van Echtheid,
of voer reparaties en zelfs volledige restauratieprocessen uit.

Ontdek de dienstenReloaded by Creators

Vintage Fiat-auto's die tot de collectieve verbeelding behoren kunnen in beperkte aantallen eindelijk weer de markt op: hersteld, gerestaureerd en gecertificeerd door FCA Erfgoeddeskundigen.

Wordt eigenaar van de vintage Fiat van je dromen en koop hem rechtstreeks bij het moederbedrijf. Ontdek welke auto's momenteel beschikbaar zijn in de etalage van het project Reloaded by Creators.// Start script Treasure Data // End Script Treasure Data