FAQ

FAQ

ONDERDELEN EN ACCESSOIRES

In deze FAQ vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over onze onderdelen en accessoires.

Er zijn 3 soorten onderdelen verkrijgbaar die voldoen aan de specificaties van je Fiat.

Originele Onderdelen zijn dezelfde onderdelen die we in de fabriek monteren voor optimale prestaties, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en waarde.

Eurorepar onderdelen zijn een goedkoper alternatief voor auto's van 5 jaar en ouder. Het assortiment van Eurorepar, aanbevolen door onze experts, stelt je in staat om de kosten voor onderhoud laag te houden zonder in te leveren op kwaliteit.

SUSTAINera onderdelen zijn onderdelen uit ons Circular Economy programma. Dit zijn gereviseerde, gerepareerde, hergebruikte en gerecyclede onderdelen. Ze vormen een goed alternatief voor oudere auto's en voor autobezitters die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Simpel: alleen degenen die jouw auto hebben gemaakt, kunnen de beste onderdelen maken. Originele reserveonderdelen zijn uitsluitend vervaardigd uit materialen van de hoogste kwaliteit. Daarnaast worden ze aan strenge kwaliteitscontroles onderworpen en voortdurend verbeterd volgens de nieuwste technieken. Zo ben je verzekerd van maximale veiligheid, prestaties, comfort en betrouwbaarheid. 

Originele Fiat Accessoires zijn altijd perfect afgestemd op alle mechanische en elektronische onderdelen van je auto. Fiat biedt een breed assortiment Originele Accessoires die speciaal zijn ontworpen om je auto nog beter af te stemmen op je persoonlijke wensen en behoeften. Onze Originele Accessoires worden ontwikkeld in samenwerking met de technici die je auto hebben ontworpen en geproduceerd, zodat jij kunt rekenen op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Maak jouw Fiat compleet met Originele Accessoires!

ONDERHOUD

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over onderhoud.

De Fiat Erkend Reparateur biedt alle expertise die jouw auto nodig heeft. Onze Fiat-technici zijn vakkundig opgeleid en beschikken over de juiste apparatuur en onderdelen. Van de jaarlijkse keuring tot schadeherstel, zij zijn volledig op de hoogte van de geavanceerde technologie en systemen van jouw Fiat.

Alle informatie over het onderhoudsinterval (frequentie) en de kilometerstand waarbinnen het onderhoud moet worden uitgevoerd, staat vermeld in het onderhoudsschema en in de gebruikershandleiding van je auto. Ook te vinden in de gratis myFiat-app.

Voor de veiligheid en prestaties is het belangrijk om je banden aan te passen aan het seizoen. In de zomer kun je het beste kiezen voor zomerbanden (die worden beschouwd als gewone banden). En in de winter voor winterbanden. Winterbanden bieden namelijk meer grip bij een lagere temperatuur en kunnen meer water verwerken, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het rijden op een nat wegdek.Heb je thuis geen ruimte op banden op te slaan, dan kan je bij de Fiat Erkend Reparateur informeren naar de service 'bandenhotel'. Je kan de andere set banden dan laten opslaan tot het volgende seizoen.Houd ook altijd de slijtage-indicatoren op je banden in de gaten. De wettelijke minimale profieldiepte is 1,6 mm voor banden. Toch adviseren wij om banden al eerder te vervangen om gripverlies en aquaplaning te voorkomen. 

M+S-banden, waarvan de afkorting staat voor "modder en sneeuw", dragen deze twee initialen op de zijwand van de band en zijn wettelijk gelijkwaardig aan winterbanden. Dit type band staat ook bekend als all weather, all season en vierseizoenen-band. Winterbanden hebben naast de letters M+S ook een ander symbool op de zijkant: een berg met drie pieken en een sneeuwvlok. Deze laatste banden bieden duidelijk betere prestaties, zowel bij het remmen als op besneeuwde wegen.

Kwaliteitsverbeterings- en terugroepacties hebben betrekking op de werking van jouw auto of  jouw veiligheid. Neem zo snel mogelijk contact op met de Fiat Erkend Reparateur als jouw auto bij een kwaliteitsverbeteringsactie of terugroepactie betrokken is. De werkzaamheden in het kader van deze acties worden kosteloos uitgevoerd.Je vindt hier al onze verkooppunten en werkplaatsen in Nederland.Zorg dat je het chassisnummer van je auto bij de hand hebt wanneer je belt om een afspraak te maken. Dit is te vinden in het Voertuigregistratiedocument (op pagina 2, onder lid E).

SERVICES

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over services bij onderhoud door de Erkend Fiat Reparateur.

Ja. Als jouw auto in onze werkplaats moet blijven voor reparatie, bieden we -onder bepaalde voorwaarden- diverse oplossingen variërend van een metrokaartje, een elektrische fiets tot huurauto's of een leenauto terwijl we je auto repareren. Doet het probleem zich voor terwijl je op reis bent, dan nemen wij de kosten voor onze rekening zodat je je reis kunt voortzetten met Fiat Assistance: van een taxi om je naar het station te brengen tot vervangend vervoer zodat je verder kunt reizen (leveringsmethoden, voorwaarden, beperkingen en uitsluitingen van de genoemde diensten vind je in het garantieboekje of in het Fiat FlexCare-plan).

Je kan op verschillende momenten een serviceplan voor je Fiat afsluiten. Het eerste moment is direct bij de aankoop. Je kan dan kiezen voor Service Care, hiermee betaal je een vaste prijs voor toekomstige onderhoudsbeurten, originele onderdelen en inspecties. Of voor Complete Care, dan combineer je Service Care (onderhoud) met Extended Care Premium (verlengde garantie). 

De tweede optie is om Service Care aan te schaffen voordat de 1e onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd.

De derde optie Service Care Plan (een reeks periodieke onderhoudsbeurten) kan op elk moment na de eerste onderhoudsbeurt maar vóór het 5e jaar na de eerste registratie van de auto worden gekocht.

Je kunt garantieverlenging afsluiten zolang de fabrieksgarantie niet is verlopen, dus in de eerste twee jaar.

Wat de omstandigheden ook zijn, met Fiat Assistance heb je 24/7 toegang tot pechhulp. Deze pechhulpservice is de eerste jaren inbegrepen en wordt verlend zolang je het regulier onderhoud laat uitvoeren door een Fiat Erkend Reparateur. Optioneel uit te breiden naar EUR-Premium met Europa dekking.Lekke band? Accu leeg? Sleutel kwijt?  Wat er ook gebeurt, maak je geen zorgen. Fiat Assistance staat voor je klaar.