Skip to content Skip to navigation
Placeholder image

Q&A

Q&A

Waarom wordt er gezegd dat hij de ziel van de oude 500 heeft?

U herkent de hem gemakkelijk als een 500 maar hij is compleet vernieuwd. Meer ruimte maar dezelfde eigenschappen, een nieuw karakter en meer uitstraling. De nieuwe Fiat 500 weerspiegelt de elementen van de vorige generaties maar blijft de enige, echte iconische stadsauto met dezelfde looks wat betreft stijl en design. In alle omstandigheden klassiek en cool tegelijk.

Wat zijn de belangrijkste technische specificaties?

De belangrijkste technische specificaties zijn:
Autonomie: tot 320 km WLTP in gecombineerde cyclus*
- Standaard sneloplader: 85 kW.
- Combo 2 slimme oplaadpoorten.
- 11kW AC ingebouwde lader.
- EV Driving Modes selector met 3 rijmodi.
- Cabin Pre-conditioning en gepland opladen.
- Geheel nieuw infotainmentsysteem met online diensten.
- Autonoom rijden niveau 2.

Op welke manier is hij groter dan de huidige 500? Hoe wordt dat vertaald in meer ruimte?

De nieuwe Fiat 500 is +61mm lengte, +22mm wielbasis, +56mm breder, tot 17'' velgen. +42mm voorstoelen binnenbreedte, +10mm hoofdruimte voor de inzittenden, +4.2 Lt opbergcapaciteit dankzij de nieuwe middenconsole.

Wat is de autonomie van de nieuwe 500?

Tot 320 km in WLTP gecombineerde cyclus*, onder normale weersomstandigheden.

Is de snellader standaard beschikbaar op alle uitvoeringen/modellen?

Op de «la Prima» zit de snellader standaard (tot 85 kW). De rest van de nieuwe Fiat 500-serie wordt in de loop van dit jaar onthuld.

Overweegt u om vroeg of laat ook een lager model aan uw assortiment toe te voegen?

U hebt de "la Prima" ontdekt, het toppunt van stijl van de Nieuwe 500. Er komt ook een compleet assortiment voor de Nieuwe 500, die zal in de loop van dit jaar worden onthuld.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de "Opening Edition" en de "normale" versie?

De «La Prima» wordt de belichaming van de nieuwe 500, waarin alle nieuwigheden van het merk op gebied van stijl en techniek beschikbaar zijn voor deze auto. De opening edition is voorzien van exclusieve kenmerken zoals het monogram op de motorkap, het exclusieve interieur met een ledervrij dashboard en stoelen en een genummerde plaat voor de eerste 500 exemplaren in de belangrijkste landen. De nieuwe Fiat 500 Range wordt in de loop van dit jaar onthuld.
*De gegeven gegevens over het elektrisch bereik zijn voorlopig en zijn bepaald volgens de WLTP-testproceduremethode. De voorlopige waarden kunnen afwijken van de officiële definitieve typegoedkeuringsgegevens.

In hoeveel kleuren is de opening edition beschikbaar? En hoeveel kleuren zijn er voor de "normale" editie?

De nieuwe Fiat 500 "la Prima" zal beschikbaar zijn in drie gloednieuwe kleuren die stuk voor stuk geïnspireerd zijn op de natuur: Mineral Grey (metallic) staat voor de aarde, Ocean Green (micalized) staat voor de zee en Celestial Blue (tricoat) als eerbetoon aan de hemel. De kleuren die beschikbaar zijn voor het nieuwe 500 gamma zullen in de loop van dit jaar worden onthuld.

Waarom wordt de nieuwe Fiat 500 alleen in cabrioversie voorgesteld?

De nieuwe Fiat 500 cabrio is de meest iconische vorm van ons nieuwe juweeltje, dit is de reden waarom we besloten hebben om de nieuwe Fiat 500 in zijn beste ‘outfit’ te presenteren: "la Prima" cabrio. Dit is de enige beschikbare elektrische cabrio met 4 stoelen in Europa.

Heeft hij hetzelfde Seaqual-interieur als de Hybrid?

De nieuwe Fiat 500 "la Prima" krijgt een gloednieuw, premium, ledervrij interieur. De rest van de nieuwe Fiat 500-serie wordt in de loop van dit jaar onthuld.

Is de nieuwe Fiat 500 ook leverbaar met een hatchback body? Wanneer wordt deze versie op de markt gebracht?

U hebt de nieuwe Fiat 500 "la Prima" cabrio ontdekt, de meest iconische uitvoering van ons juweeltje. Dit is slechts de eerste stap in de lancering van de nieuwe 500, alle details over de volgende stappen zullen in de loop van het jaar worden onthuld.

Biedt de nieuwe Fiat 500 de “One pedal driving” ervaring?

De nieuwe Fiat 500 is uitgerust met een EV-mode selector die de bestuurder 3 keuzes biedt om de meest geschikte rijstijl te vinden: NORMAL, RANGE en SHERPA.
De NORMAL-mode bidet een rijstijl die het dichtst bij een auto met een klassieke brandstofmotor komt, met een verminderde tussenkomst van het EV typisch regeneratie-effect op het rempedaal.
De RANGE-mode daarentegen biedt wel de ONE PEDAL DRIVE ervaring, die de regeneratie optimaliseert door het combineren van de klassieke versnelling door het gebruik van de rechterpedaal, met een veel hogere graad van snelheidsafname dan in een traditionele auto.
Wanneer de bestuurder zijn voet van het pedaal haalt, vertraagt de auto sneller dan een auto met een klassieke brandstofmotor, dit leidt zelfs tot een stilstand in sommige omstandigheden.
De bestuurder moet wel nog de rempedaal gebruiken om tot een complete stilstand te komen, en eenmaal hij daaraan gewend is, zal hij enkel nog het rempedaal moeten indrukken bij noodsituaties, zodat hij steeds minder vaak de rechtervoet zal moeten switchen van de ene naar de andere pedaal.
De SHERPA-mode optimaliseert de restcapaciteit, met een zachtere en lagere reactie van het gaspedaal, een begrensde maximumsnelheid aan 80 km/u en het automatisch uitschakelen van airco en andere functies (stoel-, voorruit- en spiegelverwarming), al kan de bestuurder deze wel steeds zelf blijven aanzetten.

Wat is de prijs van de «la Prima»?

De prijs van de «la Prima» cabrio is € 38.900 in Nederland (nationale overheidspremies niet inbegrepen)

Batterij

Hoe lang gaat de batterij* mee?

De nieuwe Fiat 500 is uitgerust met een 42 kWh batterij, geschikt voor 320 km in WLTP-omstandigheden.
De gegeven gegevens over de elektrische actieradius zijn voorlopig en zijn bepaald volgens de WLTP-testproceduremethode. De voorlopige waarden kunnen afwijken van de officiële definitieve typegoedkeuringsgegevens.

Voor welk type batterij hebben jullie gekozen?

We gebruiken een Lithium-Ion, Gen 3a; kathode NMC, anode Graphite.

Waar is batterij in de auto geplaatst?

Het batterij-pakket werd geïntegreerd in het chassis, onder de onderplaat van de auto, dus zonder enig gevolg voor de binnenruimte of de bagageruimte.

Hoe lang is de garantie op de batterij?

klantenvoorstel: we bieden de nieuwe Fiat 500 klant een garantie van 8 jaar / 160.000 km (de garantie verloopt bij het bereiken van de eerste van deze twee voorwaarden) met een SOH van 70%.

Heeft de auto een warmtepomp?

De auto is uitgerust met een hoogspanningsverwarming. Voor landen met koude weersomstandigheden kan de auto eveneens optioneel uitgerust worden met stoelverwarming voorin, die instant warmte-comfort biedt en het gebruik van de hoogspanningsverwarming reduceerd.
Cockpit-voorverwarming is eveneens beschikbaar om het voertuig op een comfortabele temperatuur te brengen terwijl het is aangesloten, voor gebruik.

Beschikt de auto over een app-dienst met betrekking tot het vinden van oplaadpunten?

Uiteraard! Een white label-app die rechtstreeks geïntegreerd wordt in de FIAT-app stelt u in staat om oplaadpunten te vinden, te boeken en te betalen. Er zal in Europa een netwerk beschikbaar zijn van meer dan 130.000 oplaadpunten.

Toont het navigatiesysteem ook oplaadpunten? Of routes met oplaadpunten?

Het navigatiesysteem is in staat om de oplaadpunten weer te geven en het zal mogelijk zijn om het dichtstbijzijnde oplaadpunt te identificeren op basis van het batterijverbruik en het type van de route.

Wie produceert de batterij? Leverancier?

De leverancier van de batterij is SAMSUNG.

Wat als de batterij na 1 jaar niet meer werkt?

De batterij heeft een garantieperiode van 8 jaar.

Welk type plug is voorzien voor het oplaadpunt?

De nieuwe 500 «la Prima» is uitgerust met een Combo Plug (CCS2), met een type 2 connector inbegrepen die geschikt is voor zowel AC laden op openbare plaatsen als voor DC snelladen. Het type 2 Plug is het meest gebruikte en voorkomende type en bovendien de standaard in Europa.

Hoe werkt de SHERPA-mode?

De Sherpa-modus kan op elk moment worden geactiveerd om het restbereik te optimaliseren. Eenmaal geselecteerd, zal hij het energieverbruik beheren door de snelheid, de acceleratie, de HVAC en de hulpapparatuur te regelen om het bereik te maximaliseren.

Herladen

Kan ik met de wallbox snelladen in DC en zo ja, hoe lang duurt dit?

Nee. De wallbox werkt alleen voor AC thuisladen, en dit tot maximaal 7.4kW (ongeveer 6u om volledig op te laden) met de Easy Wallbox en tot 11kW (ongeveer 4u om volledig op te laden) voor de smart connected wallbox (max. oplaadvermogen hangt af van nationale regels). Snelladen in DC kan alleen buitenshuis via openbare snelladers, waarvoor New 500 La Prima al is uitgerust met de juiste stekker en oplaadsoftware. Het snelladen duurt ongeveer 5 minuten voor de dagelijkse kilometers (50km) en 35 minuten voor 80% van een volledige oplaadbeurt.

Hoe snel gaat het opladen, thuis en bij een openbaar oplaadpunt?

Er zijn meerdere oplaad opties voor de nieuwe 500, die allemaal standaard zijn voor “la Prima» :
- Thuisladen (tot 3 kW AC) met een mode 2 oplaadkabel– Tijd van 0% tot 100% opgeladen: 15h15’
- Openbaar oplaadpunt (11 kW AC) met een mode 3 charging oplaadkabel– Tijd van 0% tot 100% opgeladen: 4h15’
- Snelladen (85 kW DC) met kabel die al is aangesloten op de oplader – Tijd voor 80% oplading: 35’ (de 35' geldt niet voor opladen van 20% tot 100%). Met deze oplossing kan u opladen voor dagelijks gebruik (50km) in 5 minuten.

Hoe lang is de Mode 3 kabel?

De kabel is ongeveer 6 meter lang.

Wat betekent Bluetooth connectiviteit op de Easy Wallbox?

De Bluetooth connectiviteitfunctie van de Easy Wallbox stelt de gebruiker in staat om het maximaal beschikbare vermogen in te schakelen voor het dynamisch oplaadbeheer, dagoplaad-timer, data tracking (oplaadvermogen/timing/duur), reboot, enz.

Is de wallbox in de prijs van de nieuwe Fiat 500 inbegrepen?

Ja de Easy Wallbox is inbegrepen in de prijs van de ‘La Prima’. Het is een Wallbox met een ‘plug&charge’ systeem dat geen professionele installatie vereist, voor een gebruik van 2,3kW. De Easy Wallbox kan worden geupgrade tot Mode 3, 7.4kW, goed voor een volledige oplaadbeurt van ongeveer 6 uur.

Biedt u speciale of aanvullende diensten of pakketten aan, samen met de wallbox?

De Wallbox is inbegrepen in de prijs van de "la Prima", samen met de Cable Mode 3 voor het openbaar opladen. Aanvullende diensten zullen in de loop van dit jaar bekend worden gemaakt.

Motor

Met welk type motor is de nieuwe 500 uitgerust?

De nieuwe Fiat 500 is uitgerust met een EDM (ELECTRIC DRIVE MODULE) inclusief E-Motor met permanente magneet en een versnellingsbak met een 9.6:1 verhouding. Het motorvermogen is: 87 kW

Welke prestaties levert de auto?

Topsnelheid: 150 km/h (beperkt)
Versnelling: 9.0 sec 0-100 km/h, 3.1 sec 0-50 km/h
Onderhoud: 1 keer per jaar of per 15.000 km (het eerste geldt), net als ICE. Elk gepland onderhoud houdt ook controles in van de elektrische onderdelen en de hoogspanningsbatterij.
Onderhoudskosten: de kosten van een gepland onderhoud zullen naar alle verwachting veel lager liggen dan die van een ICE model (tot -35%). Deze lagere kosten zijn het gevolg van de afwezigheid van vele onderdelen die een sterke impact hebben op de onderhoudskosten (motorolie, oliefilter, luchtfilter, antivrieskoelvloeistof, versnellingsbakvloeistof, ontstekingsbougies, aandrijfriemen, ontkoppeling, uitlaat, radiator (en leidingen), stuurbekrachtigingsvloeistof, alternator, startmotor).
Lopende kosten: deze kosten zijn lager in vergelijking met een ICE-model dankzij de lagere energiekosten, lagere kosten van geplande en extra onderhoudsbeurten en de gemiddeld lagere belasting in Europa voor het bezitten van een elektrisch voertuig.

Technologie – ADAS

Welke ADAS zitten standaard op de 500?

De Opening edition van de «la Prima» is uitgerust met de beste ADAS technologieën op de markt, zoals:

- Autonoom rijden Niveau 2 (FIAT CO-DRIVER)
- Autonome noodrem met voetgangers- en fietserdetectie
- Lane keep assist
- Intelligente snelheidsassistent
- Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC)
- Attention assistent (Drowsy Driver detection)
- Automatische koplamp aan
- Verkeersbordherkenning en -informatie
- Noodoproep
- Blind spot detection
- Elektrische parkeerrem
- 360° drone view parkeersensor
- Hoge resolutie achteruitrijcamera met dynamische richtlijnen

Wat houdt level 2 autonoom rijden in?

Level 2 autonoom rijden (FIAT Co-piloot) controleert afstanden in lengterichting via de iACC (intelligent Adaptive Cruise Control) waardoor snelheid en afstand kunnen worden ingesteld, op basis van de geldende snelheidsbeperkingen. Lane Centering (midden van de rijbaan blijven) controleert in de breedte zodat het voertuig in het midden van de rijbaan blijft. iACC kan geactiveerd worden vanaf een snelheid van 30 km/u en blijft werken tot volledige stilstand. Lane Centering kan geactiveerd worden vanaf 60 km/u. We zijn de eersten die dit type technologie aanbiedt op een stadsauto.

Zullen de ADAS kenmerken beschikbaar zijn vanaf de lancering?

De belangrijkste ADAS kenmerken, zoals de copiloot (Level 2 Autonoom rijden) zullen standaard beschikbaar zijn op de «la Prima».

Infotainment

Wat zijn de belangrijkste innovaties van het nieuwe infotainment systeem?

Het gloednieuwe UConnect 5 infotainment systeem werd ontwikkeld om de inzittenden een gebruikservaring te bieden die vergelijkbaar is met die van een smartphone: groot touch screen (10.25’’) met smartphone-projectie (Android Auto en Wireless CarPlay); snellere connectiviteit (koppeling in minder dan 5 sec); content mix&match om zo uw eigen interface te bouwen (tot 3 widgets per pagina, met maximaal 5 pagina’s, personaliseer uw snelle acties op het beginscherm); ingebouwde navigatie van Tom Tom, met doorgedreven stemherkenning. Een compleet TFT 7’’ instrumentencluster op HD-display, Driving, entertainment, actieve veiligheid, navigatie, telefoon & media-informatie. De geavanceerde processor verzekert snelle en vlotte bewegende graphics.

Zit het nieuwe infotainment standaard op de Nieuwe 500?

Het nieuwe infotainment zit standaard op de "la Prima".

Is het systeem van afstand te upgraden?

Het nieuwe infotainmentsysteem kan via de over-the-air technologie geupdate worden .

Kan ik mijn smartphone draadloos opladen?

Ja, dankzij het draadloze oplaadstation voor de smartphone in het daarvoor voorziene opbergcompartiment.

Kan ik mijn smartphone snoerloos koppelen aan het systeem?

CarPlay is reeds beschikbaar voor een draadloze connectie met het nieuwe UConnect 5 Infotainment systeem. Het infotainment systeem koppelt ook meteen met Android Auto Wireless.

Is het systeem uitgerust met CarPlay en Android auto? Is dit standaard?

Ja deze zitten standaard op de «la Prima»

Wat kan ik nog meer doen met het nieuwe Infotainment systeem, dat niet mogelijk was met het oude systeem?

Uconnect 5 in combinatie met de Telematic Box Module biedt niet alleen de verplichte Emergency Call-functie, maar ook een aantal innovatieve connectiviteitsdiensten:
- My Assistant: een hulpsysteem waarmee u met een assistent kunt praten en hulp kunt vragen in geval van pech of ondersteuning kunt krijgen om de problemen op te lossen. U ontvangt ook een rapport via de mail waarin het mogelijk is om de huidige status van uw voertuig te visualiseren.
- My Remote: hiermee kunt u het laadniveau van de batterij van uw smartphone controleren; het laden van uw voertuig plannen tijdens de meest geschikte tijdsperiodes; de exacte locatie van uw auto kennen; de deuren en lichten vergrendelen en ontgrendelen; het airconditioningsysteem plannen.
- My Car: om de staat van uw auto te controleren, onmiddellijk de verschillende parameters te controleren, van de bandenspanning tot het onderhoudsschema.
- My navigation: via uw mobiele app kunt u uw bestemming op de autonavigator sturen, de route identificeren, het verkeer, de weersomstandigheden langs de route controleren en de flitspalen zien; het is ook mogelijk om oplaadpunten in de buurt te visualiseren en het bereikbare gebied op de kaart grafisch weer te geven op basis van het batterijniveau in real time. Kaarten worden altijd up-to-date gehouden dankzij de 'over the air'-updates.
- Miy Wi-Fi: Een echte hotspot die tot acht elektronische apparaten tegelijkertijd met het netwerk verbindt, alsof je thuis bent. Met My Wi-Fi kunt u ook communiceren met uw auto door gebruik te maken van de toonaangevende voice assistant technologie van Amazon Alexa.
- My Alert: dankzij deze service kunt u direct gewaarschuwd worden als uw voertuig is gestolen. Zodra de diefstal is bevestigd met een politierapport, gaat de veiligheidsklantendienst aan de slag om de auto terug te vinden.

Pre-booking

Wat is een pre-booking?

De pre-booking geeft u de mogelijkheid om u aan te sluiten bij een exclusieve groep die als eerste de nieuwe Fiat 500 "la Prima" mag ontdekken.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bezoek de Fiat-website van uw land, ga naar het onderdeel “be the first” en volg de gebruiksvriendelijke stappen.

Wat betekent een pre-booking in 3 klikken?

Pre-booking is gebaseerd op het "3 clicks" proces:
1ste klik: Kies de kleur van de auto
2de klik: Gegevens, registratie en keuze van de dealer
3de klik: Betaling, met 500€ aanbetaling

Wanneer kan een klant de auto bestellen?

Vanaf 4 maart kan een klant de auto vooraf reserveren op de website.

Wanneer wordt de auto geleverd aan de klant?

De eerste auto’s worden in het laatste kwartaal van 2020 geleverd.

Wat voorzien jullie als “exclusief geschenk” bij een pre-booking?

U krijgt de kans om u aan te sluiten bij een exclusieve groep die als eerste de nieuwe Fiat 500 "la Prima" mag ontdekken. Alleen de eerste 500 klanten die de € 500 terugbetaalbare aanbetaling betalen, zullen de nieuwe Fiat 500 "la Prima" ontdekken met de "la Prima 500e - 1 van 500" badge. Alle daaropvolgende nieuwe Fiat 500 "la Prima" bezitters zullen niet de "la Prima 500e - 1 van 500" badge hebben.

Wat zijn de kosten van een pre-booking?

Een pre-booking bedraagt € 500.

Waar dient de aanbetaling van € 500 voor?

Door de terugvorderbare aanbetaling van €500 te betalen hebt u het privilege om toe te treden tot de exclusieve groep die als eersten de Fiat 500 «la Prima» mogen ontdekken. U krijgt ook alle informatie over de nieuwe Fiat 500 «la Prima» en u zal als een van de eersten naar een Fiat-dealer kunnen gaan om uw nieuwe Fiat 500 «la Prima» te bestellen.
Alleen de eerste 500 klanten die de terugvorderbare €500 aanbetalen, zullen de nieuwe Fiat 500 «la Prima» mogen ontdekken, met de "la Prima 500e - 1 of 500 badge. Alle daaropvolgende bezitters van de nieuwe Fiat 500 «la Prima» zullen niet de "la Prima 500e - 1 of 500" badge hebben.

Wanneer kan ik de auto testen, voordat ik de aanbetaling van € 500 doe of voordat ik de bestelling plaats?

Helaas is het niet mogelijk om vooraf een proefrit te maken met de auto.

Hoe kan ik de aanbetaling van € 500 doen?

Via het voorboekingsgedeelte van de Fiat-website kunt u de aanbetaling van € 500 doen met een creditcard via de VISA- of MasterCard knoppen.

Heb ik een creditcard nodig om te reserveren? Kan het ook met Paypal?

U kunt alleen betalen met een Visa-of Mastercard.

Hoe worden mijn creditcard-gegevens verwerkt?

De persoonlijke gegevens van de kredietkaarten van de klanten zullen nooit in de systemen van FCA beschikbaar of bruikbaar zijn, vermits wij procedures hebben geïmplementeerd die ervoor zorgen dat enkel de operator die door FCA wordt geïdentificeerd als geautoriseerde om het voorschot van €500.00 te behandelen, de vermelde data mag behandelen.

Wordt mijn aanbetaling van € 500 automatisch omgezet in een koopcontract?

Nee. Wij informeren u per e-mail wanneer de nieuwe Fiat 500 "la Prima" kan worden besteld. Daarna kan u naar de Fiat-dealer van uw keuze gaan, en op vertoon van uw aanbetaling code een koopovereenkomst vastleggen.

Op hoeveel auto’s kan ik een aanbetaling van €500 doen?

U kan slechts op 1 nieuwe Fiat 500 «la Prima» een aanbetaling doen.

Kan ik mijn aanbetaling van €500 aan een andere persoon doorgeven?

Nee. Uw aanbetaling van €500 is nominatief. Indien een vriend geïnteresseerd is in dit initiatief kan hij of zij ook een aanbetaling van €500 doen op dezelfde webpagina waar u dat deed.

Wat is de deadline voor de aanbetaling van € 500?

De aanbetaling van € 500 voor de nieuwe Fiat 500 "la Prima" kan tot 5 juni 2020 worden gedaan.

Kan ik om een terugbetaling van mijn aanbetaling van €500.00 vragen?

Ja, en dit zonder extra kosten. U hebt op elk moment recht om een terugbetaling van uw aanbetaling van €500.00 aan te vragen, en dit tot 30 juni 2020. Dit doet u op de daarvoor bestemde webpagina, waar u inlogt met de gegevens die u gebruikte bij uw registratie. Het bedrag van €500.00 dat u betaalde voor de aanbetaling zal altijd van u zijn en zal geen rente vergaren. Den aanbetaling van €500.00 wordt terugbetaald op uw kredietkaart binnen 15 werkdagen na uw aanvraag tot terugbetaling. Zelfs indien we voor 30 juni 2020 geen aanvraag tot terugbetaling van u ontvangen, zullen we automatisch uw aanbetaling terugbetalen binnen de 15 dagen, te rekenen vanaf 30 juni 2020.

Wordt mijn aanbetaling van €500.00 omgezet in een voorafbetaling wanneer ik tot een aankoop overga?

Nee. Uw aanbetaling zal altijd worden terugbetaald, zelfs wanneer u het voertuig aankoopt bij de door u gekozen dealer. U wordt op tijd gecontacteerd en u kan dan uw bestelling bij uw dealer plaatsen wanneer de nieuwe Fiat 500 «la Prima» beschikbaar is.

Moet ik een voorkeursdealer kiezen?

Ja, na de bevestiging van uw aanbetaling van €500 zal u een e-mail ontvangen. Indien u geen dealer heeft gekozen bij uw aanbetaling van €500.00, zullen we u via e-mail contacteren. U kan dan een dealer kiezen waar u later uw bestelling kan plaatsen. Hij zal daarna contact met u opnemen. Beslist u de nieuwe Fiat 500 «la Prima» aan te kopen, dan kan u uw auto daar gaan bestellen.

Wat gebeurt er nadat mijn aanbetaling van €500 is gedaan?

U ontvangt dan een e-mail met de bevestiging dat wij uw aanbetaling van €500 hebben ontvangen. Uw naam komt dan op de mailinglijst zodat u alle verdere details over de nieuwe Fiat 500 «la Prima» zal krijgen. U ontvangt eveneens een code van uw aanbetaling van € 500, die u moet voorleggen aan een Fiat-dealer naar keuze, wanneer u beslist om uw nieuwe Fiat 500 «la Prima» te bestellen.

Kan de dealer mijn aanbetaling van €500 ook doen?

Nee. Dealers kunnen de aanbetaling van € 500 niet in uw naam doen.

Kan ik het voorschot van € 500 via de telefoon betalen?

Het is alleen mogelijk om het voorschot van €500 te betalen op het daarvoor bestemde online platform van de Fiat website.

Kan ik mijn nieuwe Fiat 500 «la Prima» online bestellen en betalen?

Nee. De bestelling van een nieuwe Fiat 500 «la Prima» kan alleen gebeuren bij de door u geselecteerde vdealer. Hij zal u ook alle details verstrekken over de mogelijke betalingsopties.

Welke betalingsmogelijkheden heb ik om de aanbetaling van €500.00 te doen?

U kan betalen met een kredietkaart van Visa of Master Card.

Stel, ik besluit om de nieuwe Fiat 500 «la Prima» te bestellen. Wat gebeurt er dan met mijn aanbetaling van €500?

Uw aanbetaling van €500 wordt in ieder geval teruggestort op uw kredietkaart, zelfs wanneer u beslist om de nieuwe Fiat 500 «la Prima» aan te kopen.

Hoe wordt de waarde van de incentives op de pre-booking website berekend?

Het getoonde bedrag is een schatting van de maximaal mogelijke waarde van een aankoop-incentive, voor particuliere aankopers van een volledig elektrisch passagiersvoertuig. Het cijfer werd berekend op basis van de huidige incentives, aangeboden door nationale en lokale instanties, gekoppeld aan de postcode die ingevoerd werd door de klant.

Zijn de incentives in de pre-booking gewaarborgd?

Nee. Het getoonde bedrag is louter illustratief en elke incentive heeft specifieke toekennings- en beschikbaarheid voorwaarden. Consulteer altijd de officiële websites van de bevoegde instanties om het juiste bedrag van de incentives te controleren, alvorens tot een aankoop over te gaan.

Geven de incentives in de pre-booking een korting op de prijs van de auto?

Nee. De incentives worden verstrekt door de bevoegde instanties en kunnen niet beschouwd worden als een korting op de prijs van de auto die door Fiat wordt geleverd.

Zijn de incentives up-to-date en zullen ze beschikbaar zijn wanneer mijn auto klaar is?

Deze gegevens worden elke maand bekeken en bijgewerkt. De waarde en voorwaarden van de incentives kunnen worden gewijzigd. Ze kunnen bijvoorbeeld beïnvloed worden door uiterste datums of door uitputting van de fondsen. De incentives worden verstrekt door de bevoegde instanties en kunnen niet beschouwd worden als een korting op de prijs van de auto die door Fiat wordt geleverd. Consulteer altijd de officiële websites van de bevoegde instanties om het juiste bedrag de incentives te controleren, alvorens tot een aankoop over te gaan.

Hoe en wanneer moet ik de incentives aanvragen?

Elke incentive heeft een gedetailleerde en specifieke procedure, alsook minimumvereisten om in aanmerking te komen. Consulteer altijd de officiële websites van de bevoegde instanties voor de vereiste procedure voor elke incentive, de juiste bedragen en de toekennings- en beschikbaarheid voorwaarden van de incentives, alvorens tot een aankoop over te gaan.

De nieuwe Fiat 500 «la Prima»- Opening Edition

Hoeveel “Opening editions” zullen er beschikbaar zijn voor elke markt?Hoeveel “Opening editions” zullen er beschikbaar zijn voor elke markt?

De eerste 500 klanten zullen een nieuwe Fiat 500 «la Prima» met de "la Prima 500e - 1 of 500" badge ontvangen. Al de daaropvolgende nieuwe Fiat 500 «la Prima» zullen geen "la Prima 500e - 1 of 500" badge hebben.

Zal hij op iedere markt beschikbaar zijn?

«la Prima» Opening Edition zal beschikbaar zijn in Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenig Koninkrijk, België, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Portugal.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe Fiat 500 «la Prima»?

«la Prima» Opening Edition is een full-option beperkte editie met alle gloednieuwe uitrustingen. Het toppunt van nieuwe 500 exclusiviteit en innovatie. Hij heeft een unieke productconfiguratie voor heel Europa: 1 koetswerk (cabrio), 3 kleuren. Basis standaard kenmerken. EV Specifieke kenmerken: snelladen 85kW, mode 3 laadkabel. Buitenkant: 17’’ lichtmetalen velgen met diamant patroon, LED koplamp projectoren, Fiat monogram-motorkap (specifiek voor de Opening Edition), specifieke plaat op C-pillar (specifiek voor de Opening Edition). Interieur/Comfort: elektronische handrem, Automatische airco, Keyless Go + Passive Entry, regensensor, snoerloos oplaadpad, ledrvrij stoelen en bekleed dashboard fascia. Infotainment: TFT 7’’ Display, Radio 10’’ Touch Screen NAV, Digital Audio Broadcast., Wireless CarPlay / Android Auto, Telematic Box Module. Veiligheid: Autonomous Driving Level 2, 6 Airbags, Intelligent Adaptive Cruise Control, Emergency Call, Traffic Sign Recognition & Information, Intelligent Speed Assist, Attention Assist (Drowsy Driver Detection), Autonomous Emergency Brake, Lane Keeping Assist, Blind Spot Detection, 360° Parking & Rear Camera.

Wat moet ik kopen indien de opening edition uitverkocht is?

«la Prima» is nog maar het begin. Er komt in de loop van het jaar nog een heel gamma van de nieuwe 500 uit. We zullen dit op een apart event voorstellen.

Hoeveel kleuren?

Er zijn drie gloednieuwe kleuren beschikbaar: Mineral Grey (metallic) dat voor de Aarde staat, Ocean Green (micalized) dat voor de zee staat en Celestial Blue (tricoat) als een eerbetoon aan de hemel. Alle drie geïnspireerd door de natuur.

Hoeveel interieur versies zijn er?

Er is één exclusief interieur met ledervrij dashboard fascia en dito stoelen met het Fiat-monogram.

Bestaat de Opening Edition enkel als Cabrio?

U ontdekte net de Fiat 500 «la Prima» cabrio, de meest iconische uitvoering van de 500. Dit is nog maar de eerste stap in de lancering van de nieuwe 500 Alle details over de volgende stappen ontdekt u in de loop van het jaar.

Kan ik het nummer van mijn opening edition/La Prima kiezen?

Voor de belangrijkste landen garanderen we dat de exclusiviteit van de eerste 500 exemplaren van «la Prima». Dit doen we met een plaat met daarop “1 of 500” vertaald in de taal van het land waar de auto is gekocht. Dus, de auto’s zullen genummerd zijn, maar niet in oplopende volgorde.

Wat moet ik aankopen indien de opening edition uitverkocht is?

«la Prima» is de eerste stap in de lancering van de nieuwe Fiat 500. Het is ook het beste dat onze nieuwe juweeltje te bieden heeft op vlak van stijl en technologie. In de loop van het jaar zullen we de rest van het gamma voorstellen. Wees gerust, er komt nog veel meer aan!

Hoeveel zal de nieuwe Fiat 500 «la Prima» gaan kosten?

De prijs van de nieuwe Fiat 500 «la Prima» bedraagt € 37,900.
Omdat het een elektrische auto is, geniet de nieuwe Fiat 500 «la Prima» van (subject to customer eligibility checks) lokale of nationale premies. Voor meer informatie: consulteer met regelmaat de officiële websites van de bevoegde lokale of nationale instanties.

// Start script Treasure Data // End Script Treasure Data