DE NIEUWE 500

  LA PRIMA

  ANDER MODEL
  Maak je keuze uit de beschikbare lakkleuren, die stuk voor stuk zijn geïnspireerd op de natuur:

  Maak je keuze uit de beschikbare lakkleuren, die stuk voor stuk zijn geïnspireerd op de natuur:

  ELEKTRISCH
  AANDRIJFSYSTEEM

  TECHNOLOGY

  De nieuwe 500 'la Prima' berlina is de eerste elektrische stadsauto die is uitgerust met innovatieve rijassistentiesystemen die Level 2 autonoom rijden mogelijk maken. Deze zogeheten ADAS-systemen nemen onder bepaalde omstandigheden functies als aanpassen van de snelheid en remmen over om het rijden in de stad zo veilig mogelijk te maken.

  INFOTAINMENT

  Het 10,25-inch HD-touchscreen van het nieuwe Cinerama-infotainmentsysteem onderscheidt zich door een haarscherp en kristalhelder beeld. Het volledig naar eigen voorkeur instelbare scherm heeft dezelfde look en feel als je smartphone. Die maakt via ultrasnel bluetooth binnen 5 seconden na het openen van het portier verbinding met het systeem, waarna je favoriete apps op het scherm verschijnen. Door simpelweg “Hé Fiat” te zeggen, kun je vervolgens de spraakassistent activeren.

  In het systeem is een geavanceerd 3D-navigatiesysteem geïntegreerd. Naast de snelste weg naar je bestemming toont dit systeem je ook allerlei nuttige aanvullende informatie, zoals de verkeersintensiteit (wordt elke 30 seconden bijgewerkt), flitslocaties en laadpunten op je route en parkeergarages en het weer op je bestemming. De routeaanwijzingen kunnen in beknopte vorm ook in het 7-inch-display van het digitale instrumentenpaneel worden weergegeven.

  Voor het opladen van je telefoon is een draadloze oplader in het dashboard aanwezig.

  CINERAMA INFOTAINMENTSYSTEEM

  DRAADLOOS APPLE CARPLAY

  Apple CarPlay* is de makkelijkste en veiligste manier om je iPhone in je nieuwe 500 'la Prima' berlina te gebruiken. Na het draadloos koppelen van je telefoon aan het infotainmentsysteem, kun je via Siri of het touchscreen in het dashboard eenvoudig een navigatiebestemming instellen, bellen, berichten checken, audioboeken en podcasts beluisteren en nog veel meer.

  *CarPlay, iPhone en Siri zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc.

  *Klik hier voor een overzicht van alle ondersteunde apparaten.

  DRAADLOOS ANDROID AUTO™

  Android Auto™* is speciaal ontwikkeld om veilig je smartphone in de auto te kunnen gebruiken. Op het 10,25-inch touchscreen in het dashboard kun je net als op je telefoon door de pagina's met beschikbare apps bladeren om snel de app te vinden die je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld Google Maps, dat je de snelste route naar je bestemming toont en daarbij alternatieven geeft om de files te omzeilen.

  *Google, Google Play en Android Auto™ zijn handelsmerken van Google LLC.

  Om Android Auto™ op het scherm van je auto te kunnen gebruiken, heb je een Android-telefoon nodig die Android 5.0 of hoger als besturingssysteem heeft en waarop de app Android Auto™ is geïnstalleerd.

  Om draadloos Android Auto™ te kunnen gebruiken, heb je een van de volgende telefoons nodig:
  • Een smartphone met Android 11.0 en ondersteuning van 5 GHz Wi-Fi (in de EU moeten smartphones aan aanvullende wettelijke eisen voldoen om gebruik te kunnen maken van het 5 GHz Wi-Fi-netwerk in de auto)
  • Een Google- of Samsung-smartphone met Android 10.0
  • Een Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 + of Note 8-telefoon met Android 9.0 als besturingssysteem


  Klik hier voor een overzicht van alle ondersteunde apparaten.

  CONNECTIVITEIT

  Via de nieuwe Fiat-app is een groot aantal handige connectiviteitsdiensten beschikbaar die het gebruik van je nieuwe 500 'la Prima' berlina nog leuker en makkelijker maken. Ontdek alle mogelijkheden!

  MY ECHARGE

  My eCharge biedt je allerlei handige functies om het opladen van je nieuwe 500 'la Prima' berlina met je telefoon te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld een laadstation of vrije laadpaal in de buurt zoeken, laadsessies plannen en afrekenen of je laadhistorie bijhouden. Als je thuis een Wallbox hebt, kun je ook het opladen via deze functie eenvoudig op afstand beheren.

  MY ASSISTANT

  My Assistant biedt je de mogelijkheid om bij pech contact op te nemen met de Fiat-alarmcentrale via het touchscreen in het dashboard of de Fiat-app op je telefoon. Met de SOS-knop bij de binnenspiegel kun je snel en eenvoudig een noodoproep versturen.

  * Het versturen van een noodoproep is niet mogelijk via het touchscreen in het dashboard of de Fiat-app.

  MY REMOTE

  Met My Remote kun je op kaart kijken waar je nieuwe 500 'la Prima' berlina zich bevindt, bijvoorbeeld als je hem hebt uitgeleend of niet meer weet waar hij precies geparkeerd staat. Daarnaast kun je op afstand de portieren vergrendelen of ontgrendelen, het laadniveau van de aandrijfaccu's checken of de airco inschakelen om het interieur voor vertrek te koelen terwijl je auto nog aan de thuislader of laadpaal staat. Via de spraakassistent 'At-Home Digital Assistant' kun je deze functies ook met spraakopdrachten bedienen.

  MY CAR

  My Car maakt het mogelijk op je telefoon de brandstofvoorraad, de bandenspanning, het oliepeil en de kilometerstand te controleren. Ook kun je hier eenvoudig nagaan wanneer het tijd is voor de volgende onderhoudsbeurt.

  MY NAVIGATION

  Met My Navigation kun je eenvoudig een navigatiebestemming rechtstreeks vanaf je smartphone in het navigatiesysteem van de auto importeren. Op de kaart kun je actuele verkeersinformatie, weerberichten, flitsermeldingen en laadpunten laten weergeven. Via je telefoon worden de kaarten die in het systeem zijn opgeslagen automatisch geüpdatet, zodat je altijd over de meest recente versies beschikt.

  MY WI-FI

  My Wi-Fi biedt je een mobiele hotspot waaraan je tot acht verschillende apparaten kunt koppelen. Zo kunnen jij en je reisgenoten onderweg net zo makkelijk internetten, chatten en muziek streamen als thuis. En dankzij de Amazon Alexa-spraakassistent* kun je alles veilig handsfree doen. Activeer snel je account en profiteer van de gratis proefperiode!

  * Beschikbaar vanaf januari 2021

  MY ALERT

  Met My Alert kun je altijd een oogje op je nieuwe 500 'la Prima' berlina houden. Wanneer het systeem een poging tot diefstal vermoedt, ontvang je een pushbericht in de Fiat-app. Je kunt dan rechtstreeks de hulp inroepen van de alarmcentrale, die de tracking-functie kan inschakelen om opsporing door de politie te vergemakkelijken.*

  * My Alert wordt als optionele dienst voor de nieuwe 500 'la Prima' aangeboden.

  UCONNECT™ DIENSTEN

  Je nieuwe Fiat 500 is altijd verbonden, dankzij Uconnect: de connectiviteitsdiensten die instaan voor de veiligheid en de bediening op afstand van de belangrijkste functies van je wagen.

  UITVOERINGEN

  MEER WETEN?