500e

Active lane assistance ​

Active Lane Assistance helpt voorkomen dat je onbedoeld de wegbelijning overschrijdt en houdt je op koers door, indien nodig, kleine stuurcorrecties te maken om jezelf en anderen tegen gevaar te beschermen. Detecteert het systeem een noodsituatie, dan nemen de interventies op het stuurwiel in intensiteit toe. Kan in extreme gevallen het stuursysteem niet geactiveerd worden, dan krijg je hier een melding van middels een pictogram.

Autonomous Emergency Braking

Het veiligheidssysteem van de nieuwe 500e heeft drie waarschuwingsniveau's: akoestisch, visueel en een remwaarschuwing. Wordt er gevaar gedetecteerd, dan remt het systeem de 500e automatisch af om een aanrijding met voorligger, fietser of voetganger te voorkomen of de impact ervan te beperken. Daanaast geeft het systeem ook een waarschuwing als de auto niet gekalibreerd is, of de camera is verblind of uitgevallen.

Cruise Control

Als je eenmaal aan rijden met cruise control bent gewend, wil je niet anders meer: even de gewenste rijsnelheid instellen en je rechtervoet kan van het rijpedaal.

Keyless Entry

Je sleutels? Die laat je voortaan gewoon in je broekzak! Je 500e herkent dankzij een sensor of je dichterbij komt of de auto verlaat en opent of vergrendelt de sloten automatisch.

Lichtsensor + regensensor​

Geniet van zorgeloos rijden onder alle weersomstandigheden. Een schemersensor detecteert het daglichtniveau en schakelt automatisch de koplampen in wanneer het donker wordt. Regent het? Dan activeren de sensoren automatisch de ruitenwissers.

Intelligent Speed Assist

Met dit systeem pas je eenvoudig je snelheid aan op de geldende snelheidslimiet die wordt gedetecteerd door de verkeersbordherkenning (Traffic Sign Recognition). Het systeem laat weten wanneer je de snelheidslimiet overschrijdt. Blijf je te hard rijden, dan blijft het waarschuwingssignaal doorgaan.

TomTom NAV

Maak iedere reis sneller, leuker en eenvoudiger. Dankzij TomTom-navigatie plan je eenvoudig al je ritten, vermijd je files en ben je altijd op de hoogte van gebeurtenissen onderweg.

Achteruitrijcamera

Parkeer en manoeuvreer je 500e eenvoudig dankzij de achteruitrijcamera.