Skip to content Skip to navigation
18/11/2016

DE NIEUWE TIPO- FAMILIE IS COMPLEET

Fiat Tipo Hatchback is ruimste in zijn segment en vanaf € 19.995, Stationwagon slechts € 1.000 meerprijs

De nieuwe Tipo-familie is compleet dankzij de Hatchback en Stationwagon uitvoeringen die in januari 2017 ook bij de Fiat dealer staan. De functionele en zeer ruime Tipo’s zijn te bestellen vanaf € 19.995 voor de Hatchback en € 20.995 voor de Stationwagon.

De nieuwe Fiat Tipo is ontwikkeld met het oog op functionaliteit en volgens het no nonsense principe dat staat voor kwaliteit en bewezen techniek. Fiat introduceerde al eerder de Tipo Sedan. Nu volgen de Hatchback en Stationwagon. Met de nieuwe Tipo-familie bedient Fiat dankzij de verschillende uitvoeringen uiteenlopende doelgroepen. De Fiat Tipo is verkrijgbaar met betrouwbare, bekende aandrijflijnen en biedt ongekend veel ruimte. De Tipo Hatchback is met 440 liter bagageruimte de ruimste in zijn segment. Nog ruimer en eveneens aan de top in zijn segment staat de Tipo Stationwagon met 550 liter. Beide Tipo’s zijn met 934 mm beenruimte achterin ook nog eens de ruimste in hun klasse. Bovendien bedraagt het totaal aan opbergvakken aan boord liefst 12 liter.

Motoren en transmissies
Fiat levert meerdere benzine- en dieselmotoren, variërend van 95 tot en met 120 pk. Aan benzinezijde bestaat de keuze uit zowel 95, 110 als 120 pk. De 1,4-liter benzinemotoren (95 en 120 pk) zijn gekoppeld een aan handgeschakelde zesbak, terwijl de 110 pk sterke 1.6 is gekoppeld aan een automaat. De Fiat Tipo is verder leverbaar met twee dieselmotoren: een 1.3 MultiJet (95 pk) en 1.6 MultiJet (120 pk). De meest krachtige van de twee, de 1.6 MultiJet, is te combineren met de automatische DCT-transmissie voorzien van dubbele koppeling.

Standaarduitrusting en unieke ‘Flip&Fold’ achterbank
De meest complete Tipo is de Business Lusso versie. Deze zeer compleet uitgeruste variant staat voor € 24.795 in de prijslijst en omvat comfort- en veiligheidverhogende zaken als lederen bekleding, armsteun achter, licht- en regensensor, parkeersensoren achter, privacy glas, automatisch geregelde airconditioning, mistlampen vóór, Uconnect 7" navigatie met Bluetooth®, AUX, USB en Uconnect Live en cruise control.
De standaarduitrusting van de Fiat Tipo omvat onder meer handbediende airconditioning, Uconnect, infodisplay, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, centrale portiervergrendeling, in ongelijke delen neerklapbare achterbank (60/40), elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels en ESC (Electronic Stability Control) met Hill Holder.
Standaard op de Stationwagon-uitvoering zijn onder meer dakrails, ‘Flip&Fold’ achterbank (voor een vlakke laadvloer van 1,80 m) en een handig schot dat de bagageruimte desgewenst in twee verdeelt. Achterin de bagageruimte kunnen de zijwandjes van de opbergvakken worden verwijderd, zodat de volledige breedte van de bagageruimte kan worden benut. Optioneel is de Uconnect 7” HD Live tablet te bestellen waarmee onder andere ook Apple CarPlay mogelijk is. Apple CarPlay biedt de bestuurder de mogelijkheid zijn iPhone in de auto op de meest intuïtieve manier te gebruiken. Het systeem integreert de iPhone met de display en de bediening in de auto.

// Start script Treasure Data // End Script Treasure Data